Haber

İngiltere, DEAŞ’ın Ezidilere yönelik suçlarını soykırım olarak kabul etti

İngiltere, DEAŞ’ın 2014 yılında Êzidîlere karşı işlediği suçları “soykırım” olarak tanıdığını açıkladı.

İngiliz Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Ortadoğu’dan Sorumlu Devlet Bakanı Lord Ahmed, Êzidîlerin çektikleri acıların soykırım olarak kabul edildiğini belirtti.

Lord Ahmed şunları söyledi: “Adalet ve hesap verebilirlik, hayatları mahvolanlar için anahtardır. Bugün Ezidi halkına karşı soykırım eylemlerinin işlendiğine dair tarihi itirafta bulunduk. Bu kararlılık, yalnızca onların tazminat almalarını ve erişim sağlama taahhüdümüzü güçlendiriyor.” adalete.” ” tabirini kullandı.

Lord Ahmed, İngiltere’nin terörle mücadelesinin süreceğini belirtti.

Açıklamada, Almanya’nın Ocak 2014’te yaşananları soykırım olarak gördüğü hatırlatılırken, İngiltere’nin Irak’ta hayatta kalan Ezidilere karşı yasanın tam olarak uygulanmasını destekleyeceği belirtildi.

Bağdat’ta düzenlenecek anma töreninde İngiltere’nin Irak Büyükelçisi Stephen?????? Hitchen’in ülkesinin soykırımı tanıdığını açıklayacağı kaydedildi.

DEAŞ’ın Irak’ın kuzeyinde ve Suriye’de binlerce Ezidi’yi öldürdüğü, binlercesini esir aldığı ve köle olarak kullandığı Birleşmiş Milletler raporlarına yansıdı.

kirikhanajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu