Teknoloji

Dünyanın tehlikelerle dolu en sıcak yeri: Ölüm Vadisi’nde nasıl hayatta kalabilirsiniz?

Ölüm Vadisi, yazın 49°C’yi aşan sıcaklıklarıyla dünyanın en sıcak yeri olarak biliniyor. Sıcaklığın yanı sıra Kaliforniya çölü, sessizce pusuda bekleyen çok sayıda vahşi akrep, tarantula ve zehirli yılana da ev sahipliği yapıyor. Zehirli gazla dolu maden kuyularının sayısı sandığınızdan çok daha fazla olduğundan, adımlarınıza da dikkat etmek isteyebilirsiniz.

Peki insanlar böyle bir yerde nasıl hayatta kalıyor? İşte Mevt Vadisi Milli Parkı’ndaki en tehlikeli şeyler ve zorlu koşullarda hayatta kalabilmek için park bekçilerinin önerdiği şeyler…

ölümcül hava koşulları

Hayatta kalmaya hazır olun Milli Park yetkilileri, yerel sıcaklıkların ölümcül olabileceği konusunda uyarıyor. Ölüm Vadisi, Kuzey Amerika ve dünyanın en sıcak ve en kurak yeri olarak biliniyor. Burada insanların ölmesi alışılmadık bir durum değil, ancak sıcağa bağlı hastalıkların gerçek boyutu bilinmiyor.

Vadideki en yüksek sıcaklık, yaklaşık 110 yıl önce küçük Furnace Creek köyünde 57°C’ye ulaştı ve geceleri 0°C’ye düştü.Bu sıcaktan soğuğa sıcaklıklar bölgede oldukça yaygın olsa da, kum geceleri o kadar hızlı soğur ki donma koşulları sıklıkla meydana gelir.

Korucular bu bahis hakkında bazı tavsiyeler veriyor. Ter yoluyla kaybedilen suyu yerine koymak için günde en az 4 litre ve aktif iseniz daha fazla su içmenizi önerirler. Bunun dışında yazın asfalt yollarda kalın, arabanız bozulursa yardım gelene kadar arabanızda kalın diyorlar.

tehlikeli hayvanlar

Yaklaşık 225 km uzunluğundaki çöl, çıngıraklı yılanlardan akreplere ve hatta kara dul örümceğine kadar korkunç yaratıklara ev sahipliği yapıyor. Bu nedenle park görevlileri bu zorlu yere girenlerin ellerini veya ayaklarını net göremeyecekleri yerlere kesinlikle koymamaları konusunda uyarıyorlar.

Wernerius inyoensis akrep 2009 yılında vadinin Inyo Dağları’nda keşfedilen bu akrep, Amerika Birleşik Devletleri’nde keşfedilen en küçük akreplerden biridir. Bu çeşit zehirli olmasına rağmen sizi öldürecek kadar tehlikeli değildir. Ancak tekrar sokma durumunda hastaneye götürülmeniz gerekir.

tarantulalarVe Mojave çöl yılanları burada da pusuda bekliyor ve ikincisi potansiyel olarak 30 kg’a kadar olan küçük bir çocuğu veya hayvanı öldürebilir. Sizi şaşırtsa da, bölgedeki kemirgenler de yüksek ölüm riski taşıyor. onlarla veya dışkılarıyla temas halinde. Hantavirüs yayabilirler.

Üşüme ve mide ağrılarının yanı sıra yorgunluk, ateş ve kas ağrıları da bu virüsün belirtileri arasında yer alıyor. Vadide kimsenin hastalığa yakalanıp yakalanmadığı bilinmiyor, ancak araştırmacılar yerel kaktüs farelerinde bu virüsün bir varyantının izlerini buldular.

tehlikeli yollar

Kavurucu sıcaklıklar ve sayısız akrep ile bunların Ölüm Vadisi’ndeki ana ölüm nedenleri olmasını bekleyebilirsiniz. Ancak park görevlileri Burada araba kazaları en çok can alıyor.Yıllar içinde birçok olay yaşandığını belirtiyor.

Zayıf telefon sinyali ve vadinin kenarındaki Las Vegas’tan tamamen kopuk olduğu düşünülürse, yardım almak bir güçlüktür. Yetkililer, kazaları önlemek için hız sınırlarına uymanız, dik yokuşlardan inerken daha düşük vitese geçmeniz ve her zaman emniyet kemerinizi takmanız gerektiğini söylüyor.

Zehirli mayınlar

1800’lerin sonlarında, birçok kişi altın ve gümüş aramak için hevesle Ölüm Vadisi’ne akın etti. Ancak, pahalı bir şey bulmayı imkansız kılan su, yakıt ve teknoloji eksikliği nedeniyle bu çabalar başarısız oldu.

Bugün terk edilmiş mayınlar çölün her yerine dağılmış durumda. Bunlardan en tehlikelisi ve halkın milli parkların işletilmesi konusundaki yansımasını cezbedeni. Boraxo Madeni, 152 m derinlik.

Bu tarihi yerleri keşfetmek farklı görünse de, korucular ne pahasına olursa olsun bunlardan kaçınılması gerektiğini söylüyor. Çünkü zehirli gazlar içerme ihtimalleri çok yüksektir. Ayrıca Nevada Üniversitesi, bir kişinin madenden ayrılana kadar etkileri hissetmeyebileceği konusunda uyarıyor.

Tehlikeli kenevir çiftlikleri

Breaking Bad’i izlediyseniz, Walter White’ın ıssız bir çölün ortasında kurduğu kenevir çiftliğine aşinasınızdır. Görünüşe göre, Vefat Vadisi’nin bazı kısımlarında, korucuların potansiyel olarak tehlikeli olduğunu iddia ettikleri çok benzer alanlar yaşıyor. Bunlardan herhangi biri bulunursa, yetkililer iman etmek için koşmayı, yürümeyi, emeklemeyi veya saklanmayı tavsiye ederler.

Son olarak gardiyanlar; Buraya gelenlerin iyi hazırlanmaları, detaylı haritalar taşımaları ve daha önce yaptıkları planları kendilerine bildirmeleri gerektiğini söylüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu