Ekonomi

Emirates Group’tan 2023-24’ün ilk yarısında rekor performans

Emirates Group’tan 2023-24’ün ilk yarısında rekor performans

 

  • Emirlikler Bölümü: Bölgeler arası uluslararası seyahate yönelik güçlü talebin etkisiyle, geçen yılın aynı dönemine göre %138 artışla 10,1 milyar BAE dirhemi (2,7 milyar ABD Doları) tutarında rekor bir yarı yıl karı elde etti. Geliri %20 artışla 67,3 milyar BAE dirhemine (18,3 milyar ABD doları) ulaştı.
  • Emirlikler: Havayolunun geliri %19 artışla 59,5 milyar BAE dirhemine (16,2 milyar ABD doları) ulaştı; Kârı, geçen yılın aynı dönemine göre %134 artışla 9,4 milyar BAE dirhemine (2,6 milyar ABD doları) ulaştı. Bu performans, havayolunun kapasiteyi artırarak bölgelerdeki güçlü talebe yanıt verme ve ürün ve hizmetlere sürekli yatırım yaparak yolcu kazanma yeteneğini yansıtıyor.
  • DNA: Faaliyetlerin artmasıyla birlikte havayolunun geliri %27 artarak 9,3 milyar BAE dirhemine (2,5 milyar ABD doları) ulaştı; Kârı, geçen yılın aynı dönemine göre %200 artışla 709 milyon BAE dirhemine (193 milyon ABD Doları) ulaştı.

Emirates Cluster şimdiye kadarki en iyi altı aylık mali sonucunu açıkladı. Bölüm, 2023-24 dönemi net kazanç10,1 milyar BAE dirhemi (2,7 milyar ABD Doları) bildirdi ve geçen yılın 4,2 milyar BAE dirhemi (1,2 milyar ABD Doları) olan rekor yarı yıl kârını %138 geride bıraktı.

Grubun FAVÖK’ Geçen yılın aynı dönemindeki 15,3 milyar BAE dirheminden (4,2 milyar ABD doları) önemli bir artışla 20,6 milyar BAE dirhemine (5,6 milyar ABD doları) ulaştı. Bu, güçlü bir faaliyet kârlılığına işaret ediyor.

Grup, 2023-24 yılının ilk altı ayında 67,3 milyar BAE dirhemi (18,3 milyar ABD Doları) elde etti; bu, geçen yılın 56,3 milyar BAE dirhemi (15,3 milyar ABD Doları) sonucuna kıyasla %20 daha iyi bir performans. gelir anladım. Bu performans artışını tetikleyen unsur, pandemi nedeniyle seyahat kısıtlamalarının kaldırılmasından bu yana dünya çapında hava taşımacılığına yönelik güçlü talep oldu.

Grup, 2023-24 döneminin ilk yarısını 30 Eylül 2023 itibarıyla 42,7 milyar BAE dirhemi (11,6 milyar ABD doları) tutarındaki güçlü portföyüyle geçirmeyi planlıyor. nakit pozisyonu olan kapalı. Bu miktar 31 Mart 2023 itibarıyla 42,5 milyar BAE dirhemi (11,6 milyar ABD doları) seviyesindeydi. Küme, borç ödemeleri de dahil olmak üzere işletme ihtiyaçlarını desteklemek için güçlü nakit rezervlerinden yararlanmayı başardı. Emirates, şimdiye kadar Kovid-19 ile ilgili kredilerinin 9,2 milyar BAE dirhemini geri ödedi. Küme ayrıca 2022-23 mali yılı sonunda duyurulduğu üzere sahibine 4,5 milyar BAE dirhemi tutarında temettü ödedi.

Emirates Havayolu ve Grubunun Lideri ve CEO’su Majesteleri Pir Ahmed bin Saeed Al Maktoum , konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Salgının karanlık günlerinden daha güçlü ve güzel bir şekilde dönmeye yönelik planlarımızın meyvelerini görüyoruz. Bölüm şimdiye kadarki en iyi yarı yıl performansımızı yayınlayarak önceki rekorları geride bıraktı. 2023-24’ün ilk altı ayındaki kârımız, 2022-23’teki rekor tüm yıl kârımıza neredeyse eşleşti. “Bu, organizasyon içindeki kapasiteyi ve bağlılığı, iş modelimizin gücünü ve Dubai’de güçlü, kuvvetli ve ilerici bir havacılık segmenti yaratmaya yönelik vizyon ve politikalarının gücünü gösteren muazzam bir başarıdır.”

“Grup genelindeki operasyonlarımızı güvenli bir şekilde büyütmeye ve yolcu taleplerini karşılamak için çevik bir şekilde hareket etmeye devam ettik. Yolcuların öncelikli tercihi olabilmek adına birçok hizmet ve ürün geliştirmesi yaptık. Yeteneklerimizi güçlendirmek ve geleceğe hazır olmamızı sağlamak için teknolojimize, çalışanlarımıza, ürünlerimize ve ortaklıklarımıza yatırım yapmaya devam edeceğiz.”

Şeyh Ahmed “İş alanlarımız genelinde müşteri talebinin 2023-24’ün ikinci yarısında sağlıklı kalmasını ve bu dinamik pazarda kaynaklarımızı nasıl tahsis ettiğimiz konusunda çevik kalmamızı bekliyoruz. Ayrıca artan akaryakıt fiyatları gibi dalgalanmalara yanıt vermeye devam edeceğiz. ABD dolarının güçlenmesi, enflasyonist maliyetler ve jeopolitik sorunlar” diye devam etti. Biz de bunu yakından takip ediyoruz.”

Artan operasyonları ve ticari faaliyetleri desteklemek için, Emirates Grubu’nun personel sayısı 31 Mart 2023’e kıyasla %6 artarak 30 Eylül 2023 itibarıyla 108.996’ya ulaştı. Hem Emirates hem de dnata, gelecekteki gereksinimlerini desteklemek için devam eden işe alımlar gerçekleştiriyor.

Emirates havayolu

Emirates, pazarlardaki müşteri taleplerini karşılamak için Dubai’deki merkezi aracılığıyla kapasite ve bağlantılar ekleyerek küresel uçuş operasyonlarını genişletmeye devam etti. Havayolu, 2023-24’ün ilk yarısında Bali, Pekin, Birmingham, Kazablanka, Many, Şanghay ve Tayvan’a A380 operasyonlarını yeniden başlattı.

Temmuz ayında, yeni varış noktası ve havayolunun Kanada’ya ikinci kapısı olan Montreal’e günlük aktarmasız sefer başlattı.

Müşterileri için bağlantı seçeneklerini genişleten Emirates, 2023 yılının ilk altı ayında aralarında Ege Havayolları, Air Canada, Etihad Havayolları, Kenya Airways, Philippine Havayolları, Maldivian, Sri Lankan Havayolları ve United Havayolları’nın da bulunduğu 8 havayolu şirketi ile kod paylaşımı ve orta hat anlaşmaları imzaladı. -24. Qantas’ın kurulduğu 2013 yılından bu yana 15 milyondan fazla yolcunun kod paylaşımı programlarından yararlandığı Emirates ile Qantas arasındaki kod paylaşımı anlaşması, 2027 yılına kadar 5 yıl daha uzatılmak üzere onay aldı.

30 Eylül itibarıyla havayolu, Boeing 777 filosunun tamamını ve 104 A380’i kullanarak 144 havalimanında yolcu ve kargo hizmeti veriyor. 2023-24’ün ilk altı ayında, tamamen yenilenen kabin iç mekanları ve Premium Economy koltukları da dahil olmak üzere en yeni uçak içi ürünlerle 10 adet A380 uçağı, Emirates’in yenileme programından çıkacak. Bu, havayolunun son derece aranan Premium Ekonomi hizmetlerini New York JFK, Houston, San Francisco, Los Angeles ve Singapur dahil olmak üzere daha fazla yeni rotada kullanmasına olanak tanıdı.

Emirates, 2023-24’ün ilk yarısında Hollywood oyuncusu Penelope Cruz’un yer aldığı yeni bir küresel marka reklam kampanyasını ve Emirates Skywards üyeleri için yolcuların uçaktaki seyahat deneyimini geliştirmek amacıyla Dubai Uluslararası Finans Merkezi’nde yeni bir şehir check-in uygulamasını başlatacak. Müşterilerin seyahate çıkmadan önce yemek tercihlerini yapabilmeleri için ücretsiz Wi-Fi ve yeni yemek ön siparişi özelliği sunan girişimler başlattı.

Yılın ilk altı ayında toplam kapasiteGenişletilen uçuş programı sayesinde %25 artışla 28,5 milyar Mevcut Ton-Kilometreye (ATKM) ulaştı.

Mevcut Koltuk Kilometresi (ASKM) cinsinden ölçülür kapasiteTaşınan yolcu sayısı yüzde 30 artarken Ücretli Yolcu Kilometresi (RPKM) cinsinden ölçüldü. yolcu trafiğinde Yüzde 35’lik bir artış kaydedildi. Ortalama Yolcu Koltuğu FaktörüGeçen yılın aynı döneminde yüzde 78,5 olan oran yüzde 81,5’e yükseldi.

Emirates, 1 Nisan – 30 Eylül 2023 arasında toplamda 26,1 milyon yolcu Taşınan yolcu sayısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 31 artış kaydedildi. Emirates Skycargo, küresel kargo pazarındaki genel düşüşe rağmen yılın ilk altı ayında geçen yılın aynı dönemine göre %11 artışla 1.035.000 yolcu taşıdı. ton artış kaydetti. Bu sonuç, kargo bölümünün müşteri taleplerini özel ürünlerle karşılama yeteneğini ve kargo uçakları ve kargo operasyonlarının sunduğu mükemmel ağ seçeneklerinin gücünü yansıtıyor.

Emirates’in 2023-24’ün ilk yarısına ilişkin tahmini geçen yılın aynı dönemindeki 4,0 milyar BAE dirhemi (1,1 milyar ABD doları) kara kıyasla 9,4 milyar BAE dirhemi (2,6 milyar ABD doları) kârla yeni bir rekora ulaştı. Diğer faaliyet gelirleri de dahil olmak üzere Emirates’in toplam geliri gelirler,Geçen yılın aynı döneminde 50,1 milyar BAE dirheminden (13,7 milyar ABD doları) %19 artışla 59,5 milyar BAE dirhemine (16,2 milyar ABD doları) yükseldi.

Havayolunun rekor performansı, faaliyet gösterdiği uluslararası pazarlarda seyahate yönelik güçlü yolcu talebine ve Emirates’in bu talebi karşılamak için kapasitesini harekete geçirme becerisine ve müşterilerine sağladığı büyük değer ve hizmete bağlanıyor.

Emirates’in yakıt dahil doğrudan işletme maliyetleri, artan operasyonlara paralel olarak %9 arttı. Havayolunun işletme maliyetlerinin en büyük bileşeni olmaya devam eden yakıt, geçen yılın aynı dönemindeki %38 seviyesinden bu yıl %34’e düştü.

Altı aylık dönemde görülen güçlü talep ve faaliyetlerdeki büyümeye paralel olarak Emirlikler‘ile ilgili FAVÖKgeçen yılın aynı döneminde 14,7 milyar BAE dirheminden (4,0 milyar ABD doları) %33 artışla 19,5 milyar BAE dirhemine (5,3 milyar ABD doları) yükseldi.

DNA

dnata; Kargo ve yer hizmetleri, catering ile perakende ve seyahat hizmetleri iş kollarında faaliyetlerini artırmaya devam etti. Bu, 2023-24’ün ilk altı ayında güçlü bir gelir artışına yol açtı.

2023-24’ün ilk yarısında dnata’nın ikram ve havaalanı hizmetleri, uluslararası operasyonlarında önemli yeni sözleşmelere imza atarak mevcut müşterilerini artırdı. Bu, dnata’nın havayolu müşterilerinin büyüyen operasyonlarına hizmet etme ve vasıflı işgücü sıkıntısı, tedarik zinciri sorunları ve enflasyonist baskılar gibi birçok pazarda devam eden operasyonel zorluklara rağmen yüksek kaliteli ürün ve hizmetler sunma yeteneğini gösterdi.

dnata ayrıca işine stratejik yatırımlar yapmaya ve müşteri ihtiyaçlarını daha iyi karşılamak için yenilikçi teknoloji ve diğer girişimleri uygulamaya devam etti. 2023-24’ün ilk yarısındaki öne çıkan gelişmeler arasında Imagine Cruising’in %29’luk ek hissesinin satın alınması ve böylece Birleşik Krallık’ın önde gelen seyahat ve konaklama tatil distribütörlerindeki hissesinin %81,4’e çıkarılması; dnata’nın Singapur’daki kargo operasyonlarını ve kapasitesini geliştirmek için yapay zeka ile geliştirilmiş analitiklerin uygulanması; dnata Logistics, Arabian Adventures, Alpha Flight Services ve City Sightseeing, emisyonları azaltmak ve çevresel ayak izi daha düşük olan taşımacılık seçeneklerine yönelik artan müşteri beklentilerini karşılamak amacıyla BAE’deki karayolu ulaşım araçları için biyoyakıt karışımına geçiyor.

dnata’nın toplamı, diğer faaliyet gelirleri dahil gelirlerGeçen yılın aynı döneminde 7,3 milyar BAE dirheminden (2,0 milyar ABD doları) 9,3 milyar BAE dirhemine (2,5 milyar ABD doları) yükseldi.

dnata’nın toplam karGeçen yıl 236 milyon BAE dirheminden (64 milyon ABD doları) 709 milyon BAE dirhemine (193 milyon ABD doları) yükseldi.

DNAen büyük gelir kalemi havaalanı yönetim hizmetleri Gelir, özellikle Avustralya, Singapur ve Birleşik Krallık’ta artan talebin etkisiyle geçen yıla göre %18 artarak 4,1 milyar BAE dirhemine (1,1 milyar ABD doları) ulaştı. dnata’nın tüm operasyonlarında yer hizmetleri verdiği uçak sayısı yüzde 11 artışla 384.656’ya yükselirken, salgının neden olduğu dalgalanmanın küresel hava taşımacılığındaki düşüşü artırmasının ardından elleçlenen kargo hacmi de yüzde 5 azalarak 1,3 milyon tona geriledi. ulaşım pazarı.

dnata’nın uçak içi ikram hizmetleri ve perakende operasyonları %45 artarak şirket gelirlerine 3,5 milyar BAE dirhemi (942 milyon ABD Doları) katkıda bulundu; müşteri talebini karşılamak için Avustralya, İtalya, Birleşik Krallık ve ABD’de üretim artırıldı. Uçuşlarda taşınan yemek sayısı geçen yıl 50,5 milyondan %31 artışla 66,3 milyona yükseldi.

DNAile ilgili seyahat hizmetlerinden Gelir, Destination Asia ve Imagine Cruising’in desteğiyle geçen yılki 1,2 milyar BAE dirheminden (323 milyon ABD doları) %16 artarak 1,4 milyar BAE dirhemine (375 milyon ABD doları) yükseldi. Seyahat hizmetlerinin toplam satış işlem ücreti (TTV), geçen yılın aynı döneminde 3,5 milyar BAE dirheminden (960 milyon ABD doları) 4,0 milyar BAE dirhemine (1,1 milyar ABD doları) yükseldi.

Emirates hakkında:

Emirates, küresel merkezi Dubai aracılığıyla dünyayı birbirine bağlayan, dünyanın en hızlı büyüyen havayollarından biridir. Emirates bugüne kadar 500’ün üzerinde uluslararası ödül kazandı. Modern, verimli ve konforlu uçaklarıyla 1987 yılından bu yana Türkiye’deki yolcularını Dubai üzerinden dünyaya bağlıyor. Emirates, ikonik çift katlı superjumbo Airbus A380 ve Boeing 777 – 300ER uçaklarıyla İstanbul Havalimanı’ndan haftada toplam 21 uçuş gerçekleştiriyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu