Haber

Fikret Orman: Ahmet Nur Çebi nefesimi kesti

Fikret Orman: “Ahmet Nur Çebi nefesimi kesti”

“Seçim olmadığında bile Beşiktaş’ın başkanı Hasan Bey olsun dedim”

İSTANBUL, – Beşiktaş Kulübü eski lideri Fikret Orman, Ahmet Parıltı Çebi’yi “Bu sezonun treni sezon başlangıcını kaçırdı” diyerek eleştirdi ve yeni başkan Hasan Arat için “Beşiktaş’ın başkanı olması gerekiyordu. Geldiği yolu çok şanssız bulan taraftarlar bir beklenti içerisindeler. “Zor bir süreç yaşıyorlar” dedi.

Asist Analiz ekranlarında Fikret Orman, siyah-beyazlı kulübün kendi gollerinden, eski başkanları Ahmet Nur Çebi’ye kadar pek çok konuda görüşlerini dile getirdi.

Fikret Orman, Beşiktaş başkanlığının oldukça yoğun bir dönem olduğunu belirterek, “Kendi işimi çok ihmal ettim, aileme ve kendime yeterince vakit ayırma fırsatım olmadı. Beşiktaş başkanlığından ayrıldıktan sonra, işimi çok ihmal ettim. hayatımda gereksiz gördüğüm insanlar. Beşiktaş’a biraz üzülüyorum ve beni üzen tek şey de bu” dedi. Orman, Asist Analytics’ten Nazlıcan Elestekin’in sorularını şu şekilde yanıtladı:

HASAN ARAT’IN BAŞKANLIĞINA İLİŞKİN FİKİRLERİNİZ NELERDİR?

“Seçim olmasa bile Beşiktaş’ın lideri Hasan Bey olsun dedim. Çünkü bu dışarıdan söylendiği gibi değil, çok zor bir şey. Hasan Bey de fikirleri olan eski bir yöneticimizdi. Beşiktaş hakkında. Beşiktaş’ın başkanı olması gerekirdi. “Durumu çok talihsiz buluyorum. Taraftarlar bir beklenti içerisinde, zorlu bir süreçten geçiyorlar. Artık saha onlarındır, yapacaklar. Elimden geldiğince destekleyeceğim.

SERGEN YALÇIN’I DÜŞÜNİR MİSİNİZ?

“Sergen hem futbolcu olarak hem de teknik direktör olarak çok akıllıydı. Sergen kendini çok geliştirdi ama şu anda Beşiktaş’ın en büyük sorunu strateji. Umarım yeni yönetimin bir stratejisi vardır. Sergen teknik adam muhtemelen stratejilerine dahil edilmedi.” . Sergen’i yeni görevinde tebrik ederiz.”

TÜRKİYE’DEKİ FUTBOL ORTAMI HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

“Türkiye’de kavga sadece sahada olmuyor. Eski saygılı toplumdan yavaş yavaş uzaklaşıyoruz. Türkiye’de futbolun sadece hakemlerle sorunu yok, birçok sorunu da var. Federasyonun birçok sorumluluğu var ve onlara da ihtiyaçları var. biraz azaltılabilir. Mesela Suudi Arabistan’a gitmek. Buna dünyanın hiçbir yerinde federasyon karar vermez. Kulüpler konuşur, federasyon onları yönetmeye çalışır. Bu sorun bireyleri değiştirerek çözülemez. Futbol ailesinin de buna ihtiyacı var. Futbolu yönetmek… Türk futbolunda radikal kararların alınması ve değişikliklerin yapılması gerekiyor.

FİKRET ORMAN YENİDEN CUMHURBAŞKANLIĞINI DÜŞÜNECEK Mİ, SENİ LİDER OLARAK GÖRECEK Mİ?

“Bu konuyu çok fazla konuşmamak lazım. Ben Beşiktaş’a hayatımın büyük bir kısmını verdim. Bu süreçte ve sonrasında en üzücü dönemleri yaşadım. O yüzden şu an çok zor. Bir gün bana ihtiyaç duyulursa o zaman yapacağım.” Tekrar değerlendirin. Hayatımın 15 yılını Beşiktaş’a verdim. Umarım bana ihtiyaç duyulmaz ama olursa dikkate alırım.”

YURTDIŞINDAN KULÜP SATIN ALMAYI DÜŞÜNİR MİSİNİZ?

“Futbolu ve Beşiktaş’ı seviyorum ama Beşiktaş aşkım bu işlerde aktif olarak çalışmama neden oldu. Böyle bir şey beni heyecanlandırmadı. Artık kendi işimde çalışmayı daha iyi buluyorum.

‘SERDAR ADALI’NIN YÖNETİMİNE FİKRET ORMAN DEVAM EDİYOR’ SÖYLEMİNE İLİŞKİN YORUMLARINIZ NELERDİR?

“Serdal eşsiz bir adam. Onun kendi doğruları var, kimse devam edemez. Algıyı o yöne yönlendirdiğinizde söylediklerinizin değeri kaybolur. Serdal öyle bir karakter değil, kimsenin devamını getirebilecek biri değil. Kendisi değerli bir insandır ve onun başkan olmasını istiyor, isterim.

AHMET IŞIK ÇEBİ İLE KONUŞMAK İSTEDİĞİNİZ BİRŞEY VAR MI?

“Benim ve Ahmet Nur Çebi’nin konuşacak hiçbir şeyi kalmadı. Yolda görsem selam vermem, gerçekten de selam vermem. Benim için hiçbir değeri olmayan bir insandır. Ahirette onunla konuşun, kalbimi söküp attı.”

BEŞİKTAŞ BU SEZONU NASIL İYİLEŞTİREBİLİR?

“Beşiktaş bu sezon toparlanamaz, bu dönem çoktan geride kaldı. Ancak bundan sonraki dönemin yapılanması artık yapılabilir. Bu dönemin treni sezon başını kaçırmıştı. Artık yeni yönetimin süreci başladı. Yeni yönetime beklentileri gereken seviyeye yükseltmesini öneriyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu