Haber

Şili’de yangın uçağı elektrik kablolarına çarptı, pilot hayatını kaybetti

Şili’de çıkan yangına müdahale eden itfaiye uçağı elektrik kablolarına çarptı. Uçak havada alev aldı ve yere düştü. Uçağın 58 yaşındaki İspanyol pilotu Fernando Solans Robles hayatını kaybetti.

Felaketin görüntüleri, uçağın elektrik hatlarına çarparak ateş topuna dönüştüğünü ve trafiğin yoğun olduğu bir otoyolun yanına düştüğünü gösterdi.

Olay, dün yerel saatle 16.30’dan hemen önce meydana geldi ve yerde bulunan 3 kişi yaralandı.

Olay yerinde anında hayatını kaybeden ‘çok deneyimli’ pilot, daha önce Avrupa’da ticari bir havayolu şirketinde pilot olarak görev yapmış ve daha sonra Şili Ulusal Orman Ajansı CONAF’a yardım eden özel bir şirkette hava yangınlarıyla mücadele etmek için çalışmıştı.

Şili Tarım Bakanlığı tarafından finanse edilen, devlete ait kar amacı gütmeyen özel kuruluş, dün geç saatlerde yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘Size, Talca komününde yangın kontrol çalışmaları sırasında saat 16.30 sıralarında bir uçak kazası meydana geldiğini üzülerek bildiririz. 15 Ocak.

Yaşanan bu talihsiz olay sonucunda İspanyol uyruklu Fernando Solans hayatını kaybetti.

‘Air Andes Chile SPA tarafından işletilen ve CONAF’a hizmet veren Turbo Trush model uçağın pilotuydu.

‘Olayda 3 kişi yaralandı.

‘CONAF, Sayın Solans’ın ailesine başsağlığı diliyor ve ülkemizin mirasını korumak ve sakinlerinin hayatlarını korumak için canlarını veren şehitlerin mirasına ortak oluyor.

‘CONAF, kaza soruşturmasında yetkililerle aktif olarak işbirliği yapıyor ve bu olayın nedenlerini ve koşullarını açıklamaya yardımcı olmak için sahip olduğu tüm bilgileri sağlayacak.’

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu