Haber

Firma, Zonguldak’ta batan geminin yerinde sökülmesi konusunda kararlı oldu.

ZONGULDAK’ta batan Kafkametler gemisinin kayıp 7 mürettebatını arama çalışmaları 2 aydır sürüyor. Arama çalışmalarına katılan ‘Nene Hatun’ gemisi çalışmalarını tamamlarken, geminin çamurla dolduğu için ulaşılamayan noktalarına ulaşmak için yerinde söküm işlemini gerçekleştirecek firma belirlendi. .

19 Kasım’da Ereğli ilçesi açıklarında fırtına nedeniyle mendireğe çarparak batan ‘Kafkametler’ adlı kuru yük gemisinin 12 mürettebatıyla irtibat kesildi. Geminin batmasının ardından Deniz Kuvvetleri’nden SAS komandoları da bölgeye sevk edildi. Kuvvet Komutanlığı, AFAD, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Sahil Polisi ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı özel birimler, kayıp denizcilerin bulunması için havadan, karadan ve denizden arama kurtarma çalışması başlattı. 5 gemi personelinin cansız bedeni bulundu. Kayıp Yüzbaşı Cemal Turan, 3’üncü Yüzbaşı Berke Çamurtaş, Başmakinist Veli Özel, 2’nci Makinist Göksel Özel, Usta Denizci Satulmuş Uslu, Denizci Mustafa Nacar ve Petrolcü Ömer Hebip’in bulunması için 2 aydır çalışmalar sürüyor.

‘NENE HATUN’ AYRILDI

Çalışmalarda görev alan ‘Nene Hatun’ gemisi bölgedeki görevini tamamlayarak pazar günü İstanbul’a ulaştı. Kayıp denizcileri arama çalışmaları denizden Sahil Güvenlik Komutanlığı ve deniz polisinin dalgıç ve botlarıyla, karadan ise jandarma ekiplerinin gözlemleriyle sürüyor.

‘SİHA İÇİ SÖKÜM’ BAŞLAYACAK

Denizcilik Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, geminin çamurla dolduğu için ulaşılamayan kısımlarına ulaşmak için planlanan söküm ve karaya çıkarma işlemleri için bir şirket belirlendi. Aras Salvage firmasının önümüzdeki günlerde denizde yerinde söküm çalışmalarına başlaması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu