Ekonomi

Gimme Credit, Netflix’in güçlü performansının 2024’e kadar devam etmesinin beklendiğini söyledi

Netflix (NFLX), kurumsal tahvil araştırma şirketi Gimme Credit tarafından bu hafta yayınlanan ve şirketin hafta başında açıklanan kazançlarını vurgulayan bir raporda Outperform olarak olumlu bir puan aldı.

Gimme Credit analistleri, Netflix’in yılın son çeyreğinde 13 milyondan fazla yeni abone kazanarak 2020’nin ilk üç ayından bu yana en yüksek artışı kaydettiğini gözlemledi. Ayrıca “abone sayısının aynı döneme göre %13 arttığını” belirtti. Bir önceki yılın aynı dönemine göre bu, 2021’in başından bu yana en büyük yüzdesel artış oldu.”

Analistler, “2022’nin son çeyreğinde hesap paylaşımına ücret getirilmesinin başlangıçta sınırlı bir etkisi oldu, ancak son zamanlarda önemli bir büyüme gösterdi” dedi.

“Son çeyreğin dikkat çekici sonuçlarına rağmen geleceğe yönelik tahminler daha da ümit verici” diyen analistler, NFLX yönetiminin gelecek çeyrek için satışlarda %13’lük bir artış öngördüğüne dikkat çekti.

Abone büyümesi son çeyrekte görülen seviyelere ulaşmasa da Gimme Credit, bunun 2023’ün ilk üç ayındaki yeni abone sayılarından önemli ölçüde daha yüksek olacağına ve Netflix’in rekabetçi yayın pazarındaki baskın hizmet konumunu şimdilik sağlamlaştıracağına inanıyor.

Gimme Credit analistleri, “Bu güçlü performansın %10’u aşan gelir artışıyla 2024 yılına kadar devam edeceğini tahmin ediyoruz” dedi. “WWE Raw’un yayın haklarının 2025’te satın alınması, şirketin canlı etkinlik programlama portföyünü geliştirecek ve gösterinin Kuzey Amerika dışında daha geniş bir şekilde dağıtılmasını sağlayacak.”

Analistler, “2030 tahvillerinin şu anda 5 yıllık ABD Hazine tahvillerine kıyasla +80 baz puan getiri farkıyla işlem gördüğünü belirterek Üstün performans tavsiyemizi yineliyoruz” dedi.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

selcukluajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu