Ekonomi

Microsoft’un Fiyat Hedefi Yapay Zeka Büyümesine İlişkin Güçlü Kazanç Tahminleri Üzerine Yükseltildi

Microsoft (NASDAQ: MSFT) Cuma günkü raporlarında fiyat varsayımı Deutsche Bank tarafından 415 Dolardan 450 Dolara, Stifel ise 390 Dolardan 430 Dolara çıkarılmış ve her iki kurum da hissenin satın alınmasını önermeye devam etmişti.

Deutsche Bank analistleri, ikinci mali çeyrek ön izleme notlarında, genel bulut hizmetleri için daha elverişli bir ortam beklediklerini ve teknoloji şirketi için üretken yapay zekanın geliştirilmesinden artan olumlu etkiler beklediklerini söyledi.

Microsoft’un, 30 Ocak’ta piyasa kapanışından sonra ikinci mali 2024 mali sonuçlarını açıklaması planlanıyor. Analistler, şirketin mali sonuçlarının önceki kazanç iddiasının üst sınırında olmasını beklediklerini söyledi. Bunun nedeni, Azure hizmetlerine yönelik düzenlemelerin önceki dengeli tahminlere kıyasla azalması ve Windows işletim sisteminin yıl sonu tatil döneminde kişisel bilgisayarlara yönelik istikrarlı talepten yararlanacak olması olabilir.

“1) Muhasebe hedefleri doğrultusunda iddia edilen faydalı ömürde meydana gelen değişikliklerin, 2) AI ile ilgili sermaye harcamalarına yapılan yatırımlardan kaynaklanan artan amortismanın ve 3) Activision’ın amortismanı ve entegrasyonuyla ilgili maliyetlerin yıldan yıla etkilerine rağmen, bunlar aşağıdakiler sonrasında azalmıştır: geçen yılki maliyet azaltma önlemlerinin uygulanması.” “İşletme giderlerinin iyi bir şekilde karşılanacağını tahmin ediyoruz. Faaliyet marjlarının %42,5 gibi güçlü bir seviyede olacağını ve hisse başına kazancın (geçen yılın tek seferlik gideri hariç) çift haneli rakamlarla 2,75 dolara yükseleceğini savunuyoruz.”

Stifel analistleri ayrıca Azure, Office 365 ve şirketin kar marjlarından da güçlü performans beklediklerini belirtti.

Analistler, “Microsoft’un, giderek farklılaşan yapay zeka destekli çözümler portföyüyle çeşitli iş segmentlerinde pazar payı kazanırken, sağlam gelir artışı sağlamaya ve değerli marjları korumaya devam etme konusunda güçlü bir konumda olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu