Ekonomi

Goldman, Broadcom’un yapay zeka segmentleri için gençlerde gelir artışı öngörüyor

Goldman Sachs analistleri ‘Al’ tavsiyesini yineledi ve Broadcom (AVGO) için 12 aylık fiyat hedefini 1325 $ olarak belirleyerek %16’lık potansiyel bir yükselişe işaret etti.

Olumlu tahmin, AVGO’nun yapay zeka ile ilgili işlerinde, özellikle yüksek hızlı veri iletimi ve özel süreç birimleri alanlarında %10’dan fazla önemli gelir artışı beklentisine dayanıyor.

“Genel yapay zekanın çeşitli veri merkezi görevlerinde yaygın olarak benimsenmesinin, Broadcom’un belirli görevlere yönelik uzmanlaşmış süreçlerinde ve en yeni yüksek hızlı bilgi ağı teknolojileriyle ilgili işlerinde hem kısa hem de orta vadede güçlü performansa yol açacağını varsayıyoruz. ”dedi analistler.

Ayrıca Broadcom’un kurumsal harcamalara bağlı geleneksel Semiconductor işinde de sezonluk bir artış bekleniyor. Broadcom’un yakın zamanda satın aldığı VMware’in başarılı entegrasyonu muhtemelen işletme marjlarını artıracak ve sektör ortalamasının üzerinde kâr büyümesine yol açacak.

Analistler, “Genel yapay zeka yatırımından ve üç aylık mali sonuçlardan gelen olumlu sinyallerin, kısa ve orta vadede hisse fiyatı için faydalı bir etken olacağını öngörüyoruz” dedi.

Buna ek olarak Goldman Sachs, AVGO’nun sermayeyi hissedarlara iade etme yönündeki güçlü politikasını, hisse senedinin üstün performansında ek bir faktör olarak görüyor.

Analistler, “Güçlü, benzersiz ticari faaliyetlerden oluşan bir portföyle Broadcom, sürekli olarak en üst düzey kar marjları ve serbest nakit akışı oluşturdu” diye özetledi.

Broadcom’un hisse fiyatı Cuma günü piyasa açılışı öncesinde %1,5 arttı.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu