Haber

Yarıyıl tatili İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile daha da renkleniyor

İBB, öğrencilerin yarıyıl tatilini renklendirmek için şehrin dört bir yanında çeşitli etkinlikler düzenleyecek. 20 Ocak – 4 Şubat tarihlerini kapsayan tatilde çocuklar pek çok keyifli etkinliğe katılabilecek. Metro İstanbul, bisiklet eğitimleri, origami-çizgi film atölyesi ve sinema gösterimi etkinlikleriyle tatile renk katacak. ‘Karne Şenliği’ kapsamında İBB Kültür Merkezlerinde çocuk tiyatroları ve konserler düzenlenecek. Beltur’da karnesini gösterenlere burgerde yüzde 20 indirim uygulanacak. Spor İstanbul, ücretsiz “Karneni Getir, Buzda Kay” ve “Karneni Getir, Suda Kay” etkinlikleriyle tatile eğlence katacak.

METRO İSTANBUL ETKİNLİKLERİ RENKLİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki Metro İstanbul, bu yıl 4’üncü kez dönem etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. Etkinlikler, 22 Ocak – 2 Şubat tarihleri ​​arasında Esenler ve Esenkent kampüslerinde gerçekleşecek. Etkinlikler kapsamında 7-11 yaş arası çocuklar; Bisiklet eğitimi, origami atölyesi, karikatür atölyesi, ritmik masal atölyesi, kar küresi yapımı, sinema gösterimi ve kampüs çeşitlerinden ücretsiz yararlanabilecekler.

22 Ocak – 2 Şubat tarihleri ​​arasında Esenler Kampüsü’nde dönem etkinlikleriyle eş zamanlı olarak ISPER standı kurulacak. Bu sayede çocuklarını dönem etkinliklerine getiren ebeveynler ve dileyen herkes İSPER ile bir araya gelerek iş başvurusu yapabilecek.

Buz Pateni etkinliği de 22 Ocak – 16 Şubat tarihleri ​​arasında Esenler Yerleşkemizde hafta içi her gün 10.00-20.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. 4 yaş ve üzeri tüm çocukların katılabileceği etkinlikle günde 900 olmak üzere toplam 27 bin çocuğa ulaşılması hedefleniyor.

İSTANBUL ÇOCUKLAR İÇİN FESTİVAL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı tarafından 20 Ocak – 4 Şubat tarihleri ​​arasında düzenlenecek “Dönem Şenliği” ile İstanbul’un farklı ilçelerinde 15 yerde çocuklara yönelik 508 etkinlik gerçekleştirilecek. Tiyatrodan atölye ve konserlere kadar pek çok eğitici, öğretici ve eğlenceli etkinliğin yer aldığı festival, tüm çocuklara ücretsiz. Programlar Arnavutköy Eğitim, Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi, Beylikdüzü FSM Kültür ve Sanat Merkezi, Yedikule Gazhane gibi İstanbul’un farklı ilçelerinde düzenlenecek olup, tüm İstanbullu çocuklar ücretsiz kültür ve sanat etkinliklerine erişebilecek.

Festival kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları da “Herkes Sihirbaz Olacak”, “Karagöz Çiftliği Bekçisi”, “Elma Kurdu Kırdık”, “Bir Gece Masalı”, “Ayakkabımda Bir Gün” oyunlarını sahneleyecek. , “Rüya”, “Bekçi ve Postacı”, “Çöpsüz Bir Dünya”. ”, “Fındıkkıran” gibi tiyatro oyunlarını sahnelerken; Çocuklar fotoğrafçılık, kolaj, yaratıcı dans ve fotoğrafçılık gibi atölyelerle yeni beceriler öğrenecek. Öte yandan 100’üncü yıl ruhunu çocuklara taşıyacak “Cumhuriyet Otobüsü” İstanbul’un her yerinde miniklerle buluşurken, mobil platform “Sahnebüs” de uzak bölgelerde yaşayan öğrencilerin ulaşımını sağlamak için yollarda olacak. Kentin gösteri alanlarından kültürel ve sanatsal faaliyetlerden mahrum kalmıyoruz.

“Dönem Şenliği” programına İBB Kültür sosyal medya hesaplarından ve www.kultursanat.istanbul adresinden ulaşılabilir.

“KARTINIZI GÖSTERİN, BURGERİ YÜZDE 20 İNDİRİMLE ALIN”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki BELTUR, “Karneni Göster, Burger’i yüzde 20 indirimli al” kampanyasını başlattı. 20 Ocak Cumartesi ve 4 Şubat Pazar tarihleri ​​arasında Beltur Restoran ve Beltur Burger işletmelerinde karne veya öğrenci kartını gösteren 24 yaş altı gençlere yüzde 20 indirim uygulanacaktır.

10 GÜN SÜRECEK, HER GÜN 4 SEANS

İBB iştiraki Spor İstanbul, “Karneni Getir, Buzda Kay” ve “Karneni Getir, Suda Kay” isimli iki etkinlikle çocuklara yarıyıl tatilinde yorgunluklarını atma ve unutulmaz anlar yaşama fırsatı sunacak.

Silivri Kapı Buz Pisti’nde karneni getir buz pateni etkinliklerinin ilki 22-26 Ocak, ikincisi ise 29 Ocak-2 Şubat tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek. 6-17 yaş arası çocukların katılacağı etkinlikte seanslar 09.45’te başlayıp 13.45’te sona erecek. Her gün 4 oturum yapılacaktır. Böylece toplam 10 gün sürecek etkinlikte çocuklar buz pateninin keyfini doyasıya yaşayacaklar.

HOKEY, BASKETBOL VE FUTBOL

Karneni Getir, Buzda Kaykay etkinliğinde çocuklara fotoğraf boyama alanının yanı sıra Hava Hokeyi Masası, Basketbol Oyun Masası ve Langırt Masası ile diğer aktiviteleri yapma imkanı da sunulacak. Yine çocuklar, alana yerleştirilecek hatıra fotoğrafı çekme platformunda günlerini ölümsüzleştirebilecek.

KIŞ ORTASINDA SU EĞLENCESİ!

Sports İstanbul’un toplam 8 gün sürecek bir diğer etkinliği Kay ve Kay Karneni Getir, Hidayet Türkoğlu Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilecek. Çocukların kış ortasında suda eğlenebileceği etkinliğin ilki 22-26 Ocak, ikincisi ise 29 Ocak-2 Şubat tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek. 9-13 yaş arası çocukların katılabileceği su kaydırağı etkinliği her gün üç seanstan oluşacak. Etkinliklere katılmak isteyen çocukların https://online.spor.istanbul/ internet sitesi üzerinden veya İstanbul Seni taşınabilir uygulaması üzerinden kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu