Haber

Hasan Fırat Okulu’ndan İzmitli sporseverlere ‘milli takım’ çağrısı

FIBA 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri F Grubu, İzmit Şehit Polisi Recep Topaloğlu 9 Kasım Perşembe günü Spor2019 Stadı’nda Slovakya ile oynayacak olan A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın Yardımcı Antrenörü Hasan Fırat Okul, milli takıma destek olmak için tüm sporseverleri maça davet etti.

İzmit Belediyespor Baş Antrenörü ve A Milli Kadın Basketbol Grubu Yardımcı Antrenörü Hasan Fırat Okul bir açıklama yaptı. Öncelikle İzmit ekibinin yarın saat 16.00’da Kocaeli Yahya Kaptan Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda Nesibe Aydın ile oynayacağı maçı değerlendiren Okul, “Geçtiğimiz hafta Bursa ile kötü bir maç oynadık. Yapamadığımız hiçbir şeyi yapamadık. Çalıştık. Sahada güç eksikliği vardı. İstek yoktu. Hücumda dengesizlik vardı. Anlamlandıramadığımız bir maçtı. Bir hafta önce BOTAŞ maçında iyi işler yapmıştık. hem savunmada hem de hücumda çalışıyoruz. Konsantrasyon sorunu vardı herhalde. Ya da bütün hafta bunun olmaması gerektiğini konuştuğumuz rakibi hafife aldık. Antrenmanlardaki tempomuz ve birbirimize gösterdiğimiz çaba oldukça yeterliydi. . Bunu Bursa maçına yansıtmıyoruz. Maalesef sporda bu oluyor. Ama bu duruma takılmamak lazım. Cuma günü Nesibe Aydın ile oynuyoruz. Ligde her zaman ilk 3-4’te yer alan güçlü bir rakip. Uzun boylu yabancı oyuncuları da yeni geldi, onlar da bizden 1 galibiyet geride. “Bu ligde çok zayıf takım yok. 4 yabancı oyunculu sistemde herkes herkesi yenebilir. Lütfen insanlar puan durumuna bakıp ‘Bu takım 1 maç kazandı, 2 maç kazandı’ diyor. rahatlıkla kazanabilirler. Bu mantık dünyanın hiçbir yerinde yok. Nesibe Aydın güçlü ve kendini kanıtlamış bir rakip, 3 galibiyetleri var. 1 galibiyet arkamızdalar. Onlar da kötü günler geçirdi, yabancıları özlediler. Yapacaklar. Kazanacak her şey var. Bu onlar için bir çıkış maçı gibi görünüyor. “Güçlü durmamız ve kendi evimizde güçlü olduğumuzu sahaya yansıtmamız gerekiyor” dedi.

Takımda eksik olmadığını belirten Fırat Okul, “Ayşe Cora geçen hafta idmanlara başladı ve Bursa maçında forma giydi. Henüz istediğimiz performansı yakalayamadı. Ritim yakalayacak. Ufak tefek sakatlarımız olsa da” dedi. Eksiklerimiz var, bizi etkileyecek hiçbir eksiğimiz yok.”

“Kadın basketbolu sevildiği için milli maç İzmit’te yapılacak”

FIBA 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri F Grubu’nda A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın 9 Kasım Perşembe günü İzmit’te oynayacağı Slovakya maçına ilişkin Okul, “Yıllarca milli takımlarda çalıştım. Her kategoride yer aldım. . O zamanlar ikinci asistandım. Bugün koçluk olgunluğundayım. Ekrem Mutlu ile birinci asistan olarak çalışmak gerçekten büyük bir onur olacak. Farklı bir vizyon. En iyilerle birlikte olacağız. Türkiye’nin önemli oyuncuları. Avrupa’nın en iyi oyuncularına karşı mücadele edeceğiz. Bunu İzmit Belediyespor çatısı altındayken başarmak çok gurur verici. 5 yıldır buradayım. “İnsanların bazı şeyleri iyi yaptığımızı görmesini sağlayacak.” ve doğru. İmkanımız sayesinde ve kadın basketbolunun burada sevilmesi nedeniyle Avrupa Şampiyonası’nın ilk maçı İzmit’te Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda oynanacak. Ayın 9’unda tüm basketbol ve sporseverler tribünleri dolduracak. “Bekliyoruz.”

“İzmitliler salonu dolduracak”

Milli basketbolcu Ayşe Cora da, “İstemediğimiz bir maç oynadık. Bütün hafta çok çalıştık ama bunu maça yansıtamadık. Ama bu uzun bir maraton. Daha tamamlayamadık. Ligin ilk yarısı. Önümüzde çok maç var. İnişler ve çıkışlar olabilir. Ancak bunu mümkün olduğu kadar az aksamayla yapmamız gerekiyor.” Önümüzde milli grup maçı öncesinde Nesibe Aydın maçı var. Bu maçı kazanmamız halinde play-off adına yakışır bir avantaj olacak. Evimizde maç kaybetmek istemiyoruz. Deplasman maçları yeterince güçlü, bu nedenle iç sahadaki tüm maçları kazanmak istiyoruz. Yaklaşık 3 hafta. Antrenman yapamadım. Bursa maçında ritim eksikliğini yaşadım. Ben çok daha iyi bir durumdayım. Nesibe Aydın maçında tüm odağım ritmimi kazanmak ve takıma elimden gelenin en iyisini vermek. Milli takımda olmak her zaman hayatımdaki en değerli şeylerden biridir. Bu yıl tekrar aday takıma çağrılacağım için çok heyecanlıyım. İlk maçı İzmit’te oynamak benim için de çok heyecan verici. İzmit halkının salonu dolduracağına eminim. Bizi yalnız bırakmayacaklar. Onlara ve tüm Türkiye’ye hoş bir zafer armağan etmek istiyoruz” dedi. – KOCAELİ

haber-edremit.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu