Ekonomi

Bitcoin 1 milyon TL değerine ulaştı

Investing.com – Bitcoin son iki haftadır hızlı bir yükseliş trendindeyken bu hafta da talep görmeye devam ediyor.

En büyük kripto para dünkü süreçlerde yüzde 2’nin üzerinde bir değer artışı daha görürken, 1 milyon TL’ye ulaştı. bu pahalı Bitcoin’in Türk LirasıYeni rekor seviye olarak kaydedildi.

Geçtiğimiz hafta 1 milyon TL değerini test eden Bitcoin, ardından gelen kısmi kâr satışlarıyla haftayı bu manevi fiyat seviyesinin altında kapattı. Ama dün Fed’in faiz oranlarısabit bıraktıktan sonra Powell’ınKonuşması kripto yatırımcıları tarafından olumlu fiyatlandı ve Bitcoin bir kez daha yatay konumunu 24 Ekim’den bu yana son 17 ayın en yüksek değerinde kırdı.

Bitcoin günün ilk saatlerinde dolar bazında 36.000 dolara kadar yükseldi. Kripto para bugün 2023 yılının en yüksek fiyatına ulaştıktan sonra sabah saatlerinde 35.300 dolara doğru hafif bir düşüş gördü. Bitcoin, Ekim ayının ikinci yarısından bu yana keskin düşüş hareketlerinin görüldüğü Mayıs 2022 fiyat bölgesinde hareket ediyor.

Spot Bitcoin ETF’siOnayın yaklaştığı beklentileriyle talep görmeye başlayan kripto para, Fed’in faiz oranlarını üst üste iki ay sabit bırakmasının ardından faiz artış sürecinin sona erdiğine dair artan spekülasyonlarla trendini korumaya devam ediyor.

Bazı önemli teknik göstergelerve piyasa uzmanlarının yorumları, mevcut koşullara göre kripto para piyasasının boğa piyasasının ilk aşamasında olabileceğine işaret ediyor.

Altcoin piyasasında da hızlı artışlar görülüyor

Kripto pazarının geri kalanında da önemli bir artış var. En iyi 20 kripto para birimi arasında solana Farklılaşmaya devam ederken son 24 saatte %12 oranında artış göstererek kritik 40 dolar eşiğini geçerek 43 dolardan işlem görmeye başladı. Dünden bu yana dikkat çekici yükselişlerle yüzde 6’nın üzerinde değer artışı kaydeden, AVAX, ADA, NOKTAVe MATİKorada.

En büyük 100 kripto para arasında 11 altcoin son 24 saatte %10’dan fazla artış gösterdi. Yükselişte sessiz kalan ve kısmi düşüş yaşayan altcoinler şunlar: XMR, RUNVe TETAolmuş.

Son 24 saatte ortalama işlem hacminde yüzde 50’ye varan artış yaşanırken ortalama hacim 60 milyar dolara çıktı. Toplam kripto para birimi piyasa değeri %2,6 artarak 1,31 trilyon dolara ulaştı.

haberayancik.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu