Haber

Husumetlisini Bıçakla Öldüren Sanık 5 Yıl Ceza ile Tahliye Edildi

Kayseri’de 33 yaşındaki Ekrem Erdoğan, teze nazaran husumetli olduğu 59 yaşındaki Bekir Şahingöz’ü bıçaklayarak öldürdü. Tutuklu yargılanan Ekrem Erdoğan, hareketinin ‘ağırlaşmış yaralama sonucu ölüme neden olma’ kapsamında kaldığı gerekçesiyle haksız tahrik indirimi uygulanarak, 5 yıl hapse çarptırılıp tahliye edildi.

Kavgada bedeninin çeşitli yerlerine bıçak darbesi alan Şahingöz, hayatını kaybetti.

Melikgazi ilçesi Tacettinveli Mahallesi’nde, geçen yıl 7 Eylül’de, Bekir Şahingöz ile husumetlisi Ekrem Erdoğan yolda karşılaştı. Taraflar ortasında çıkan tartışma, kısa müddette hengameye dönüştü. Bekir Şahingöz kendisine ilişkin bıçağı Ekrem Erdoğan’a çekti. Erdoğan, Şahingöz’e mahzur olmak isterken, parmağından ve bacağından yaralandı. Arbedede bedeninin çeşitli yerlerine bıçak darbesi alan Bekir Şahingöz ise doktorların tüm eforuna rağmen kurtarılamadı. Ekrem Erdoğan da hastanedeki tedavisinin akabinde ‘kasten öldürme’ hatasından tutuklandı.

Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Ekrem Erdoğan ile avukatı Ali Fidan hazır bulundu. Evvelki tabirlerini tekrar ettiğini belirten sanık Erdoğan, ‘Suçlamayı kabul etmiyorum. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum. Pişmanım’ dedi.

Sanık hakkında âlâ hal indirimi de uygulayan heyet, 5 yıl mahpus cezası vererek tahliyesine hükmetti.

Sanık avukatı Ali Fidan ise ‘İlk yarayı alan müvekkildir, parmağında da bu yara hala durmaktadır. Maktul delta virüsü taşıdığı için hastanede bulunması gerekirken kurduğu planla aracıyla müvekkilin ineceği durakta yanında kesici ve delici alet bulundurmuştur. Maktulü yaralı halde aracı kadar getiren kişi de müvekkilimdir. Yasanın aradığı yasal savunma durumu büsbütün belgemizde oluşmaktadır. Olay yerinde bıçak darbelerine devam edebilecek durumda iken hareketine kendisi son vermiştir. Ayrıyeten maktul kalp hastası bir kişidir, mütalaayı kabul etmiyoruz’ diye konuştu. 

Mahkeme heyeti, sanık Ekrem Erdoğan’ı eyleminin ‘ağır yaralama sonucu ölüme neden olma’ kapsamında kaldığına hükmederek, bu suçtan evvel 12 yıl hapse çarptırdı. Akabinde sanığın hareketini haksız tahrik altında işlediğine kanaat getiren heyet, cezasını 6 yıla düşürdü. Erdoğan hakkında yeterli hal indirimi de uygulayan heyet, 5 yıl mahpus cezası vererek tahliyesine hükmetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu