Teknoloji

Inspira Technologies oksijenasyon cihazı VORTX’te sıfır basınç elde etti

RA’ANANA, İsrail – Inspira Technologies OXY B.H.N. Ltd. (NASDAQ:IINN, IINNW), VORTX™ kan oksijenasyon cihazı için önemli bir teknolojik kilometre taşını duyurdu. Cihaz, düzenleyici kılavuz testleri sırasında kan oksijenasyon gereksinimlerinin %100’ünü başarıyla karşılarken, kan hasarının azalmasıyla bağlantılı bir faktör olan sıfır basınç gradyanını da korudu.

INSPIRA™ ART (Gen 2) cihazının bir parçası olan VORTX™, yüksek mekanik kayma stresi (HMSS) nedeniyle komplikasyonlara neden olduğu bilinen geleneksel fiber membran bazlı oksijenatörlere daha güvenli ve daha etkili bir alternatif sağlamayı amaçlıyor. Bu stres hemoliz, kanama, enflamasyon ve kan pıhtılarına yol açabilir.

Inspira Technologies Baş Teknoloji Sorumlusu Dr. Daniella Yeheskely-Hayon, tescilli teknolojilerinin daha az zarar verici bir kan akışı rejimini teşvik etme ve mevcut membran fiber tabanlı cihazlara olan ihtiyacı ortadan kaldırma potansiyeline dikkat çekerek bu buluşun önemini vurguladı.

Şirketin deneyleri, VORTX™’un oksijenasyon, karbondioksit giderme ve kanla kullanım sırasında basınç seviyelerini koruma becerisini göstermiştir. Tasarım, daha yüksek akış hızlarında bile cihaz üzerindeki basıncın ihmal edilebilir düzeyde kalabileceğini göstermektedir.

Inspira Technologies, teknolojilerinin fiber membran tabanlı cihazlardan uzun vadeli komplikasyonlar olmaksızın verimli gaz değişimi sunan cihazlara geçişi teşvik edeceğini öngörmektedir. Fiber membran malzemelerden uzaklaşmanın üretim maliyetlerini düşürmesi ve tek bir hammadde tedarikçisine olan küresel bağımlılığı azaltması da bekleniyor.

Bu haber Inspira Technologies’in basın açıklamasına dayanmaktadır.

InvestingPro Insights

Inspira Technologies’in VORTX™ kan oksijenasyon cihazıyla ilgili duyurusu ışığında, yatırımcılar şirketin finansal sağlığı ve piyasa performansı hakkında meraklanabilir. InvestingPro verilerine göre, Inspira Technologies 25,4 milyon USD piyasa değerine sahip. Tıbbi teknolojilerinin potansiyeline rağmen, -2,23’lük negatif F/K oranının da gösterdiği gibi, şirket son on iki ayda kârlı olmamıştır.

Yatırımcılar, Inspira Technologies’in son bir ayda %111,35 ve son üç ayda %104,3’lük önemli bir getiri ile güçlü hisse senedi fiyat hareketleri yaşadığını unutmamalıdır. Bu dalgalanma, şirketin yatırım potansiyelini değerlendirirken göz önünde bulundurulması gereken bir husustur. Ayrıca InvestingPro İpuçları, Inspira Technologies’in borçtan daha fazla nakde sahip olmasına rağmen, nakdini hızla tükettiğini ve zayıf brüt kâr marjlarından muzdarip olduğunu gösteriyor.

Inspira Technologies’in mali durumunu ve hisse senedi performansını daha derinlemesine incelemek isteyenler için başka InvestingPro İp uçları da mevcut. İlgilenen okuyucular INVTROZEL1A kupon kodunu kullanarak bu değerli bilgilere erişimi de içeren InvestingPro aboneliğinde %20’ye varan indirim elde edebilirler. Şu anda InvestingPro ‘da Inspira Technologies için listelenen ve yatırımcıların daha bilinçli kararlar almasına yardımcı olabilecek 9 ipucu daha var.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haber-bozuyuk.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu