Haber

İranlı profesör daha adil bir dünya için Kayseri’den Mersin’e yürüdü

İranlı profesör daha adil bir dünya için Kayseri’den Mersin’e yürüdü

İranlı emekli akademisyen Daryoosh Riyahi, dünyada barışa, eşitliğe ve açlığa dikkat çekmek için Kayseri’den Mersin’e yürüdü.

Yaklaşık 2 ay süren yürüyüşünü tamamlayan Riyahi, dünyanın ıslah edilmesini istiyordu.

MERSİN – İranlı emekli akademisyen Daryoosh Riyahi, dünyada barış, eşitlik ve açlığa dikkat çekmek için Kayseri’den Mersin’e yürüdü. Riyahi, ‘Dünyamızı ıslah edelim’ sloganıyla iki aylık yürüyüşünü tamamladı.

25 Mayıs 2023’te İran’dan Kayseri’ye gelen Riyahi, 26 Mayıs’ta yürüyüşe başladı. Mersin’e gelene kadar oradan birçok il, ilçe ve köyde kalan Riyahi, insanlarla sohbet edip onları kaydetti. Günlük sohbetlerini sosyal medya hesaplarından paylaşan Riyahi, İran’a döndükten sonra çalışmalarına devam edeceğini belirtti.

“Bunu dünyaya duyurmak için yürümeye karar verdim”

Yürüyüşü hakkında konuşan Riyahi, uzun yıllardır İran’daki üniversitede araştırma yaptığını söyledi. Araştırmasında dünyada insanların büyük sorunları olduğunu gördüğünü vurgulayan Riyahi, “En büyük sorunlar savaş, eşitsizlik, açlık ve insan yalnızlığıydı. Bunun kökenini araştırmak için çok uğraştım ve dünyaya duyurmaya karar verdim. .Daha sonra Kayseri’ye yürüyüşe çıktım buraya geldim.Bu yürüyüşü yaparak insanlara araştırmalarımı anlatmak istedim sosyal medya hesaplarımda duyurmak istedim.26 Mayıs’ta Kayseri’den yürümeye başladım. Yaklaşık 2 ay süren yürüyüşün ardından Mersin’e geldim.Yolda görüntüler çekip sosyal medya hesaplarımda paylaştım.Kendisine ulaşmaya çalıştım” dedi.

“21. yüzyılda insanlar hala açlıktan ölüyor”

Her köyde 2-3 gün kaldığını belirten Riyahi, “Yol boyunca insanlarla hep sohbet ettim, sohbet ettim. Bütün insanlar dünyada savaş ve barış istemiyor. Bunun dışında eşitsizliğin olmamasını diliyorlar. insanlığın ortasında.insanlar açlıktan ölmesin istiyorlar.21.yüzyılda insanlar hala açlıktan ölüyor..bu çok büyük bir felaket.bu yüzden duyurmaya devam edeceğim.dünyayı yeniden reforme edelim.düzeltelim bunu Gelin bu 4 büyük sorunu çözelim.İran’da bu kampanyaya devam edeceğim.Bir gün dünya bu sorunları çözecek, sonra ben de kampanyamı bitireceğim.Barış yok,eşitlik yok,açlık yok,yalnızlık yok.Bunlar siyaset, ekonomi kültür alanında yapılacak reformlarla düzeltilebilir. Bu 3 alanda tüm dünya bir araya gelip sorunları çözmeli. Bunlar olmadığı sürece dünyada savaşlar, eşitsizlik, açlık ve yalnızlık devam edecek” dedi.

Riyahi, yürüyüş için Türkiye’nin seçilmesinin nedeninin dini bir bölge olması olduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu