Ekonomi

Savdes-Sen Genel Başkanı: Sosyal yardımlar artırılmalı

Savunma, Büro ve Güçlendirme Hizmetleri Sendikası (Savdes-Sen) Genel Başkanı Tuncay Cengiz, “Sosyal yardım kapsamında her çocuk için aile yardımı 3 bin liraya, çocuk yardımı bin liraya çıkarılmalıdır.”

Savdes-Sen, yaklaşık 4 milyon memurun mali ve sosyal haklarının ödendiği 7’nci Dönem Kamu Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri çerçevesinde görüşlerini kamuoyuyla paylaşmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde basın toplantısı düzenledi. 2024-2025 yılları arasında 2,5 milyon emekli memur belirlenecek.

Burada bir konuşma yapan Savdes-Sen Genel Başkanı Tuncay Cengiz, talepleri doğrultusunda Merkez Bankası’nın 2023 yıl sonu enflasyon beklentisini yüzde 22,3’ten yüzde 58’e, 2024 yılı enflasyon beklentisini yüzde 8,8’den yüzde 33’e yükseltti; 2025 beklentisinin ise yüzde 15 olarak belirlendiğini açıkladı. En düşük memur maaşının yoksulluk sınırı olarak belirlenmesi gerektiğini ifade eden Cengiz, “Enflasyonist ortamlarda altı aylık dönemlere yansıyacak enflasyon farkları aylık olarak yansıtılmalı, vergi dilimi yüzde 15 olarak sabitlenmeli, ülke ekonomisi büyüme oranları refah payı olarak yılbaşında ayrı ayrı yansıtılmalı’ dedi.

“Aile yardımı 3 bin liraya, çocuk yardımı her çocuk için bin liraya çıkarılmalı”

Ocak ve Temmuz aylarında, Ramazan ve Kurban Bayramlarında olmak üzere yılda 4 kez net maaş tutarında ikramiye verilmesini de talep eden Cengiz, şöyle devam etti:

“14 Temmuz 2023 gecesi Resmi Gazete’de yayımlanan 7456 sayılı Kanun, memur ve emeklilerin derdine çare olmadı, aksine derinleştirdi. düzenli olarak, taban maaşa eklenmeli ve emekli maaşı fiyatlarına ve ikramiyelerine yansıtılmalıdır.Kapsam kapsamında aile yardımı 3 bin liraya, çocuk yardımı her çocuk için bin liraya, öğle yemekleri yemek yardımı kapsamında devlet memurlarına ücretsiz olarak verilmeli, bu kapsamda bir öğünün bedeli hesaplanarak 22 gün üzerinden memurlara toplu olarak ödenmelidir. 2 bin 100 lira olan erzak bedeli 6 bin liraya çıkarılmalı, Giyim Yardımı Yönetmeliği güncellenmeli, giyim yardımının türü, esası ve ölçüleri piyasa gerçekleri ve oranlarına göre yapılmalıdır. – ANKARA

habersiran.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu