Haber

İzmir’de Suç Örgütüne Operasyon: 6 Tutuklama

İzmir’de oto galericiliği ve otel işletmeciliği adı altında kamufle suç örgütü kurduğu belirlenen suç örgütünün hava destekli operasyonunda gözaltına alınan 18 kişiden 6’sı, bulamayanların mal varlığına el koydu. Yüksek faizle borçlarını ödemeyenler, çıkarıldığı mahkemece silah zoruyla tutuklandı.

İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirleri, otomobil bayiliği ve otelcilik adı altında dolandırıcılık örgütü kurduğu, kişileri yüksek faizle borçlandırdığı ve bu kişilerin mal varlığına el koyduğu tespit edilen suç örgütünün tespitini ve takibini yaptı. borçlarını silah zoruyla ödeyemediler. Yaklaşık 6 ay süren takibin ardından harekete geçen polis ekipleri, 15 Temmuz sabahı İzmir Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda 29’u konut, 3’ü iş yeri olmak üzere 32 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Cumhuriyet Savcılığı. Operasyonda örgüt lideri YS’nin de aralarında bulunduğu 18 zanlı yakalanarak gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda 17 adet ruhsatsız tabanca ve bu silahlara ait 133 adet fişek ele geçirildi.

Toplu cinayet olayı ortaya çıktı

Öte yandan yapılan çalışmalar çerçevesinde çetenin yaklaşık 4 ay önce İzmir’de işlenen bir cinayetle bağlantısı ortaya çıktı. Buca Atatürk Mahallesi’nde 3 Nisan’da vurularak öldürülen Bayram Ulgaç’ın (34) suç örgütü yöneticisi MS’nin sağ kolu olduğu, MS’nin intikam almak için AK’yi İstanbul’dan tetikçi olarak tuttuğu iddia edildi. AK’nin operasyon kapsamında rastgele bir eylemde bulunamadan İstanbul’da yakalandığı öğrenildi.

6 tutuklama

Emniyetteki işlemlerinin ardından dün sabah adliyeye sevk edilen 18 zanlıdan 6’sı tutuklanırken, 9 zanlı da savcılık tarafından 3’ü zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. – İZMİR

habergokceada.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu