Ekonomi

JPMorgan Pentair hisselerinde nötr duruşunu koruyor

Salı günü JPMorgan, New York Borsası’nda NYSE:PNR kodu ile işlem gören Pentair’in hisseleri için Nötr notunu yineledi. Firmanın analizi, Pentair’in yatırımcı günü sırasında ilk çeyrek ve 2024 yılının tamamına ilişkin beklentilerini teyit etmesinin ardından geldi.

İşlerinin önemli bir kısmı havuz sektöründe olan Pentair, yakın vadede herhangi bir değişiklik olmaksızın istikrarlı bir talep yaşıyor. Şirket, satışlarının yarısının Pool Corp’a gittiği bir kitap ve gemi modeliyle çalışıyor.

Bu tutarlılık beklendiği gibi gerçekleşiyor ve yılın ikinci yarısında bir artış beklenmese de, faiz oranlarındaki potansiyel bir düşüş şirketin beklentilerini yukarı yönlü etkileyebilir. Şirket aynı zamanda envanteri üzerinde çalışıyor ve 2023’ün ilk çeyreğinde envanter birikimi nedeniyle bir çeyrek daha zorlu karşılaştırmalar öngörüyor.

Devam eden enflasyona rağmen tüketicilerin dayanıklılığı dikkat çekerken, 2023’te yaklaşık 70.000 olan yeni havuz kurulumlarında 2024’te 65.000 ila 67.000 arasında hafif bir gerileme bekleniyor. Pentair, havuz segmentinde %4’lük bir liste fiyatı artışı uygulamıştır ve yaklaşık %2’lik bir net gerçekleşme öngörmektedir.

İşin pompa tarafında, kuyu pompaları, kırsal konut gelişimindeki yavaş büyüme ile bağlantılı olarak düşük bir seviyede performans gösteriyor. Şirket yılın ilk yarısında bir gerileme, ikinci yarısında ise hafif bir toparlanma öngörüyor.

Zorlu karşılaştırmalar nedeniyle Manitowoc’un cirosunda hafif bir baskı olmasına rağmen, daha çok ikame ürün sunduğu için Everpure’da bir artış bekleniyor. Daha büyük endüstriyel işletmeler, hükümetin devam eden teşvik harcamalarının da yardımıyla istikrarlı bir seyir izliyor.

Tarım segmenti beklentileri karşılayamadı ve yıl içinde pazarda bir toparlanma beklenmiyor. Konut dışı sektörde, ofis ve apartman gibi belirli dikeyler yavaşlarken, veri merkezleri, yaşlı konutları ve depolar güç gösteriyor.

Pentair yönetimi, üretimin yeniden şekillenmesiyle birlikte dağıtım pazarlarının da canlanmakta olduğunu vurguladı. Büyüyen son pazarlara girme ve genişleme için yeni fırsatlar bulma konusunda iyimserler.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

pertekajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu