Haber

Kaftancıoğlu Tahir Elçi’yi anıyor: Faili ünlü ama faili meçhul kaldı

DİYARBAKIR– Tarihi Dört Ayaklı Minare önüne düzenlenen silahlı baskın sonucu hayatını kaybeden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Atik ve Diyarbakır Milletvekili adayları ile Diyarbakır eski Baro Başkanı Tahir 28 Kasım 2015’te Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Elçi’yi andı.

‘ONLAR ÜZERİNDE ÖZGÜRLÜK ARAMAYA DEVAM EDECEĞİMİZE SÖZ VERELİM’

Diyarbakır programını Elçi’nin katledildiği yere karanfil bırakarak başlatan Kaftancıoğlu, yaptığı konuşmada, “Başta Tahir Elçi olmak üzere, failleri ünlü ama failleri meçhul bırakılan tüm katledilenlere saygı duruşunda bulunalım. Söz verelim. adalet, eşitlik ve özgürlük arayışlarına onlar gibi devam edeceğiz.”

‘BİZİ AYIRAN BİR ŞEYT TARAFINDAN YÖNETİLİYORUZ’

Kaftancıoğlu, “Türkiye’de birlikte özgürlük ve eşitlik içinde yaşama imkanı varken, kendi koltuklarını çürütmek için insanları kutuplaştıran, cezalandıran, ayrıştıran bir şer tarafından yönetiliyoruz” dedi.

“Türkiye’nin 81 ilinde insanlar ‘Kimliklerimiz, yaşam tarzlarımız, inançlarımız farklı olsa da kardeşçe yaşamak istiyoruz’ diyor ve iktidarın kutuplaşmasına izin vermiyor. 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler olmayacak. sadece iktidar değişikliği için bir seçim olabilir ama güzel ülkemizin gelecek yüzyılı yeniden sağlam temeller üzerine kurulacaktır. Seçim olacaktır.”

Kaftancıoğlu, seçimleri ‘akıldan, adaletten ve ahlaktan yana olanlar’ ile ‘kötülüğü aklında tutmayanlar’ arasında yapacağını söyledi.

TANRIKULU: PARTİMİZİ DİYARBAKIR’DA TEMSİL ETTİK

CHP İstanbul Milletvekili ve Diyarbakır 1. Sıra Milletvekili adayı Sezgin Tanrıkulu da yaptığı konuşmada, “Yıllarca İstanbul milletvekiliydim ama hem Diyarbakır’ı hem İstanbul’u hem Türkiye’yi temsil ettim. Şimdi Diyarbakır’dan adayım. Kaftancıoğlu arkadaşımdı. Siyasetten önce bize destek için geldiler. İnşallah kimseyi mahçup etmeden partimizin Diyarbakır’da temsil edilmesini sağlayacağız” dedi.

Diyarbakır programına esnaf ziyaretiyle devam eden Kaftancıoğlu’nun Amedspor taraftarlarını ve kulübü de ziyaret etmesi bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu