Ekonomi

Karsan’dan Romanya’ya e-ATA yolcusu

BURSA (İGFA) – Toplu taşıma alanında bir dünya markası olma yolunda hızla ilerleyen Karsan, geliştirdiği ürün ve teknolojilerle Avrupa’nın tercihi olmaya devam ediyor. Özellikle hedef pazarlarda büyümesini sürdüren Karsan, kazandığı ihalelere bir yenisini daha ekledi. Romanya’nın Chitila kentinde düzenlenen 23 elektrikli araç ihalesini kazanan Karsan, yeni sözleşmeye imza attı.

12 METRE EATA’DA BİR İLK!

Karsan, ihale kapsamında 10 adet e-ATAK (8 metre) ve 13 adet e-ATA (12 metre) üreterek Chitila bölgesi halkının kullanımına sunacak. Araçları bu yıl sonuna kadar teslim etmeyi hedeflediklerini söyleyen Karsan CEO’su Okan Baş, “İhale kapsamında elektrikli otobüslerimizle birlikte Chitila’da toplam 28 adet hızlı ve yavaş şarj istasyonu kuracağız. Böylece Chitila şehrinin toplu taşıma sisteminin elektrifikasyonunu sağlayacağız. Karsan olarak elektrikli mobilitedeki öncü rolümüzle Chitila şehrinin ilk elektrikli araçlarını sunmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. Karsan olarak bu ihale ile ilk kez e-ATA’nın 12 metre boyutu için sözleşme imzaladığını belirten Okan Baş, “e-ATA ve e-ATAK Avrupa’da başarısını kanıtlamış modellerimiz. . 12 metrelik e-ATA modelimiz geçen yıl Sürdürülebilir Otobüs Ödüllerini kazandı. Şehir içi ulaşım kategorisinde ‘Yılın Otobüsü’ ödülünün sahibi oldu. e-ATAK, Avrupa’da üst üste ikinci kez pazar lideri oldu. Bu ihale ile Romanya yollarında çalışan 10 ve 18 metrelik e-ATA modelimizin 12 metre boyutuyla hizmet verecek olmanın da gururunu yaşıyoruz” dedi.

Baş, Karsan olarak bir yandan pazarlardaki varlıklarını güçlendireceklerini, diğer yandan yeni girilen pazarlarda gelişimlerine ivme kazandırmaya devam edeceklerini söyledi.

senpazar-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu