Haber

Kılıçdaroğlu, deprem bölgesi Hatay’daki gençlere seslendi: Bu şehirden vazgeçmeyin.

Kahramanmaraş, depremden en çok etkilenen illerin başında geliyor. HatayTürkiye’ye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Defne ilçesine bağlı Uğur Mumcu Meydanı’nda oluşturduğu aşevi ve çadırkenti ziyaretinde mağdurlarla sohbet etti.

“GELECEĞE UMUTLAK BİR TÜRKİYE İNŞA ETMELİYİZ”

Ziyarette açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Hatay Depremde en çok hasar gören bölgelerden biri olduğunu söyledi. Kentin tarihi ve kültürel kimliğine de değinen Kılıçdaroğlu; “Hem yaraları sarmamız hem de geleceğe umutla bakan bir Türkiye inşa etmemiz gerekiyor. Tabii vatandaşımızın çok sıkıntısı var. Aradan 17 gün geçmesine rağmen hala bazı ihtiyaçlar karşılanmadı ama belediye başkanlarımız yapıyor. Olağanüstü bir çaba.” “Belediye liderlerimizin hepsi büyük bir emek harcıyor. Bu nedenle tüm belediye başkan arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum.”

“HATAY İÇİN HER ÇALIŞIMI GÖSTERİYORUZ”

HatayKılıçdaroğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “benim şahsi meselem” dediği Türkiye’nin kadim bir şehir olduğunu vurgulayarak, “Bu şehirden vazgeçmeyin. Hatay Kenti yeniden yaşatmak, muhteşem kültürünü yaşatmak, tarihi dokusunu yaşatmak hepimizin ortak görevidir. Elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz ve yapmaya kararlıyız” dedi.

“ÇADIR SORUNU GİTTİĞİMİZ YERDE DİL BULUNUYOR”

Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay halkının büyük acıların farkında olduklarını belirterek, şunları söyledi; “Aradan 17 gün geçmesine rağmen bazı sorunların devam ettiğinin de farkındayız. Su sorunu gibi gittiğimiz yerlerde çadır sorunu gündeme getiriliyor ama bunun bir şekilde çözülmesi gerekiyor. Elimizden geleni yapıyoruz. Bu bölgeye ilk geldiğimde şu açık çağrıyı yaptım: ‘Kimde var, çadır varsa fiyatı ne olursa olsun bize bildirin. haberler versinler. Gidip alacağız, getireceğiz ve buradaki depremzedelere dağıtacağız’ dedi. Maalesef bir yandan çadır üreticileri çadır üretiyor ama başta Kızılay ve AFAD olmak üzere halkın elinde yeterli stok olmadığı için üreticiler de çadır üretemiyor. Bu tür bir sorunumuz var. İnşallah çözülür. Kimsenin umutsuzluğa düşmesini istemiyorum.”

“BÜTÜN BU SORUNLARI BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ”

Depremlerde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı; “Bütün bu sorunları hep birlikte çözeceğiz. Hiç kimse paniğe kapılmasın. Belediye başkanlarımız burada, ekipleri burada, mühendisler burada, mimarlar burada su işleri, enkaz kaldırma işiyle uğraşan tüm hemşehrilerime sesleniyorum.” , seve seve gelip enkaz altında kalanları kurtarmaya çalışın.Tüm çalışanlara, kamu özel sivil toplum kuruluşlarına ve hepsine canı gönülden teşekkür ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu