Haber

Kırıkkale’ye gelen depremzedeler KYK yurtlarında ağırlanıyor

Kahramanmaraş merkezli “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen depremden etkilenen depremzedeler, SporBakanlığa bağlı yurtlarda ağırlanır.

Afet Koordinasyon Merkezi’nden sevk edilen veya kendi imkanlarıyla Kırıkkale’ye gelen depremzedeler, Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun (KYK) şehirdeki yurtlarına yerleştiriliyor.

Kırıkkale Valiliği koordinasyonunda psikososyal, rehberlik ve danışmanlık hizmeti verilen depremzedelerin tüm ihtiyaçları Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri tarafından karşılanıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler ve İl Sağlık Müdürlüğü.

Bugüne kadar 1300 depremzedenin yararlandığı yurtlarda çocuklar oyun parkında oynayarak depremi unutmaya çalışıyor.

Türkan Hatun Yurdu’nda depremzedelerden Osman Usta, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş’tan 4 gün önce buraya geldiklerini ve çok mutlu olduklarını söyledi.

Buradaki tüm işçilerin büyük ilgi gösterdiğini ve depremin ardından Kahramanmaraş’ta olduğu gibi burada da yapılan yardımlardan duygulandıklarını belirten Usta, şunları kaydetti:

“Şu anda bir sıkıntımız yok, her şey yolunda. Bütün ihtiyaçlarımız karşılanıyor, çok çalışıyorlar. Biz uyuyoruz, onlar uyumuyor, biz çok rahatız. Memleketimizi anlatmaya gerek yok. Her şey vahim.” Bundan sonra ne olacağını bilmiyoruz. Bu bir doğal afet. “Dayanmak zorundayız. Ama Kırıkkale halkının yaptıklarını asla unutmayacağız.”

Hatay Antakya’dan gelen Ahmet Tombul da yurtta verilen her hizmetten çok memnun kaldıklarını belirterek yetkililere teşekkür etti.

Tombul, “Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin. Sağlığımız ve diğer ihtiyaçlarımız için her türlü destek veriliyor. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın. Antakya yerle bir oldu. elimizden geldiğince oğlumla enkaz altındayız. Yardım gelmedi. Bu da normal bir şey. İlk kez böyle bir felaket yaşıyoruz. Ülkemize ve milletimize şükürler olsun.” terimleri kullandı.

Kahramanmaraş’tan gelen Şenel Çiçekçi, deprem anında ne yapacaklarını bilmediklerini belirterek, “59 yaşındayım, daha önce böyle bir şey yaşadığımı hatırlamıyorum. Anne baba çocuksuz kaldı, çocuklar sahipsiz kaldı.” annesiz babasız kaldı Allah kimseye böyle bir şey yaşatmasın.” dedi.

Yurtta kalan çocuklardan 9 yaşındaki İrem Yurdakul, “Burada çok mutluyum, arkadaşlarımla oynuyorum. Burada oyuncaklar var. Biz çok eğleniyoruz” dedi. söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu