Haber

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Flake’den ülkesinin deprem yardımına ilişkin açıklama

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ülkesinin yardımlarının devam edeceğini söyledi.

Flake, ülkesinin gönderdiği yardım malzemelerinin geldiği İncirlik Hava Üssü’nde yaptığı açıklamada, Türkiye’deki sarsıntıların Amerikan halkını derinden etkilediğini söyledi.

Daha önce eşi Cheryl Flake ile birlikte Zelzele bölgesinde birçok yeri gezdiğini anlatan Flake, “Bu seyahatler sırasında Türk insanının misafirperverliğini bizzat görme fırsatı bulduk.” söz konusu.

Yardımların devam edeceğini kaydeden Büyükelçi Flake, “Büyükelçilik, konsolosluk camiamız, hepimiz yaşanan felaketten derinden sarsıldık ve yardım etmek istiyoruz. Türk halkının ihtiyacı olan şey.Geçen hafta içinde iki Kentsel Arama ve Kurtarma (USAR) ekibimiz Adıyaman’da depremzedelerin enkazdan kurtulması için çok çalıştı.” dedi.

Amerikan halkının elinden gelen her türlü yardımı yaptığını ifade eden Flake, “Kaynak topluyor, kan, gıda ve tıbbi malzeme bağışında bulunuyor ve tabii ki Türk halkıyla dayanışma mesajları paylaşıyor. Türk dostlarımıza yardım edeceğiz. Önümüzdeki günlerde, haftalarda ve aylarda elimizden gelenin en iyisini yapmaya kararlıyız. Geçmiş olsun Türkiye.” sözünü kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu