Haber

Kuran’ı saygısızca izleyen Hollanda’ya tarih dersi: ‘Papa yerine Türk olun!’

  • HABER7

İsveç’teki ırkçı Stram Kurs (Sıkı Yön) Partisi’nin başkanı avukat Rasmus Paludan Türk büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim’in yakılmasıyla başlayan nefret eylemi Hollanda’ya da sıçradı. Almanya’da kuruldu Batının İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılaradlı” PEGİDAHareketin Hollandalı lideri Edwin WagensveldMüslümanların kutsal kitabı Kuran’ı yırtıp yere attı.

UTANÇ

Güvenlik güçlerinin İsveç’te olduğu gibi Hollanda’da da engellemek yerine seyrettiği yüz kızartıcı eylem, Avrupa’daki İslamofobinin korkunç boyutlarını bir kez daha gözler önüne serdi.

Hollanda’nın kibrine İslam dünyasından büyük tepki gelirken, tarihten öyle bir örnek geliyor ki, Hollandalı yöneticilerin yüzü kızarıyor.

BAĞIMSIZLIĞIN SEMBOLÜ ‘HİLAL’ VE ‘TÜRK’

Dört buçuk asır önce Hollandalıların İspanya’ya karşı bağımsızlık mücadelesi verdiği dönemde Türkler, bağımsızlığın simgesi olarak belirlenmişti. İki yüzyıllık direniş boyunca Hollandalılar manevi güçlerini ” hilal ” şeklinde şapkalar ve madalyonlar. Milli Savunma Üniversitesi Rektörü ve tarihçi prof. Dr. Erhan Afyoncu, o dönemi hatırlatarak, mevcut Hollanda yönetimine tarih dersi verdi.

Tarih Profesörü Erhan Afyoncu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ” Bugün Kuran’a saygısızlık eden Hollandalılar, 1568’de İspanya’ya isyan ettiklerinde şapkalarında taşıdıkları madalyonda Türk bayrağındaki hilalden esinlenerek ‘Türk Olmak Yerine Türk Olun’ yazdığını çabuk unuttular. Papa’.” yorumunu yaptı.

prof. Erhan Afyoncu, Hollandalıların kilise vaazlarında ve savaşlarda düşmana karşı “Papa olacağına Türk ol” sloganını kullandığını belirtti.

Afyoncu, yüzyıllar önce bağımsızlık mücadelesi veren Hollandalıların kullandığı hilal sembollü madalyonların görseline de yer verdi.

Halil İnalcık’ın “Rönesans Avrupası-Türkiye’nin Batı Medeniyetiyle Özdeşleşme Süreci” adlı kitabının kapağında Hollanda’nın bağımsızlık mücadelesiyle özdeşleştirilen madeni para görseli kullanıldı.



 

KAYNAK: HABER7

haber-kemah.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu