Haber

Kuzey Kore gözaltına alındı! Beyaz Saray’dan flaş açıklama: Durumu bilmiyoruz

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Jean-Pierre, Kuzey Kore sınırını geçen ABD askeri Travis King’in durumu hakkında Beyaz Saray, Savunma ve Dışişleri Bakanlıkları ile Birleşmiş Milletler’in (BM) birlikte çalıştığını kaydetti.

‘DURUMU VE TAM NEREDE OLDUĞU HAKKINDA BİLGİ TOPLAMAYA DEVAM EDİYORUZ’

Jean-Pierre, King’in durumu ve tam olarak nerede olduğu hakkında bilgi toplamaya devam ettiklerini belirterek, henüz bu konuda bir şey söylemek için erken olduğunu ve bu bilgilerin kesinleşmesinin zaman alabileceğini sözlerine ekledi.

ABD yönetiminin Kral’ın güvenliği ve ülkeye dönüşü için aktif olarak çalıştığını vurgulayan Jean-Pierre, İsveç ve Güney Kore üzerinden (ABD’nin resmi diplomatik ilişkide bulunmaması nedeniyle) Kral’ın durumuyla ilgili yetkililerle temas halinde olduklarını söyledi. Kuzey Kore ile).

NE OLDU?

Güney Kore’de askeri eğitim alan Travis King isimli ABD askeri, yasak bölgeyi geçip Kuzey Kore’ye girdiği için Kuzey Kore tarafından gözaltına alındı. ABD, gözaltına alınan askerle ilgili olarak Kuzey Kore ile iş birliği içinde olduğunu açıkladı.

haberluleburgaz.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu