Ekonomi

MAG Silver’ın hisseleri üretim maliyetlerindeki ve BMO hedef fiyatındaki iyileşmeyle yükseldi

MAG Silver Corp. Son raporlara göre Juanicipio, kendi proses tesisine geçişin ardından mali ve operasyonel performansında olumlu bir geri dönüş yaşadı. Juanicipio ortak girişiminde %44 hisseye sahip olan madencilik şirketi, üretim maliyetlerinde önemli bir düşüş yaşadı ve değerli bir ödeme alarak kendisini potansiyel yatırımcı kazanımları için konumlandırdı.

BMO analistleri 10 Kasım Cuma günü, MAG Silver’ın Eylül ayında işleme tesisini özel olarak kullanmaya başlamasının ardından ortak girişimden 11,3 milyon dolarlık ilk ödemeyi aldığını vurguladı. Bu stratejik hamle, üretim maliyetlerinde bir iyileşmeye yol açtı ve önceki çeyrekte ons başına 11,12 CA$’dan ons başına yaklaşık 9,40 CA$’a düştü.

MAG Silver, yeni Juanicipio işleme tesisindeki yüksek amortisman maliyetleri nedeniyle 23. çeyrekte hisse başına kazancın (EPS) 0,16 CA$ tahminine kıyasla 0,09 CA$ olarak beklenenden düşük rapor etmesine rağmen BMO’dan aldığı Outperform notunu korudu. Amortisman giderleri 11 milyon CA$’lık talebe karşılık 21,6 milyon CA$ tutarındaydı.

Analistler MAG Silver’ın gelecekteki performansı konusunda iyimser olmaya devam ediyor ve yatırımcılar için hisse başına 13,66 CA$ olan mevcut hisse fiyatından 23,50 CA$ hedef fiyatıyla %72’lik bir getiri öneriyor.

Şirketin iyileşen mali durumu, ortak girişimdeki hissesinden elde edilen 3/23 $ tutarındaki 58 milyon $’lık ek gelirle destekleniyor. Bu, çeyrek nakit rezervi ile de kanıtlanmaktadır. MAG Silver’ın büyümesinin temel katalizörleri arasında ortak girişimden gelen nakit akışları yer alıyor ve Juanicipio projesine ilişkin güncellenmiş bir kaynak ve teknik raporun 24. çeyreğin ilk çeyreğinde yayınlanması bekleniyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

akhisar-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu