Haber

Ankara’da atıl alan parka dönüştürüldü

Ankara ‘Yeşilin başkenti’ olma yolunda çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, yıllardır atıl durumda olan Yenimahalle’de vatandaşların talebi doğrultusunda 30 bin metrekarelik alanı parka dönüştürerek hizmete açtı. Parkta; çeşitli sporalanları, çocuk oyun alanları, bisiklet yolları ve açık otopark kullanımlarıdır.

Başkent halkına daha sağlıklı ve keyifli yaşam alanları sunmak amacıyla program dahilinde birçok projeyi hayata geçirdi. AnkaraBüyükşehir Belediyesi, Başkent’teki yeşil alan ve sosyal tesis sayısını artırmaya devam ediyor.

Yıllardır atıl durumda bulunan Yenimahalle Devlet Hastanesi yakınında bulunan 30 bin metrekarelik alan Çevre Koruma ve Denetim Dairesi ekiplerinin çalışmaları sonucu park haline getirilerek kullanıma açıldı.

SPOR ALANLARINDAN BİSİKLET YOLLARINA KADAR BİRÇOK DONANIM BULUNMAKTADIR.

Yenibatı Mahallesi sakinlerinden gelen talep üzerine ekipler, yıllardır atıl durumda olan 30 bin metrekarelik alanı spor sahalarından bisiklet yollarına kadar pek çok ekipmanın yer aldığı parka dönüştürdü. Çevre Koruma ve Denetim Dairesi teknik görevlisi tarafından projesi çizilen park, kısa sürede Yenimahalle’ye kazandırıldı.

Mahalle sakinlerine aileleriyle birlikte güzel vakit geçirme olanağı sağlamak amacıyla planlanan Yenibatı Park’ta; Futbol, ​​basketbol, ​​tenis ve voleybol gibi çeşitli spor sahalarının yanı sıra çocuk oyun alanları, bisiklet yolları, koşu alanları, oturma üniteleri ve açık otopark da bulunmaktadır.

Parkta vakit geçirmeye başlayan vatandaşlar, duydukları memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi:

-Sakine Baykara :“Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Böyle bir parka ihtiyacımız vardı. Hep uzaklara gidiyorduk. Nihayet artık bir parkımız oldu, artık çok mutluyuz.”

-Gülay Kılınç: “Çocukluğumdan beri bu parkı bekliyorduk. Çok güzeldi. Çok teşekkür ederim.”

-Mehmet Bayrak: “Buradan Belediye Başkanı Mansur’a sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Her yer cennet gibiydi. Hastanenin her yeri yeşillendi, belediye bu şekilde çalışıyor. Çok teşekkür ederim.”

-Fevzi Ersin: “Çocukların eğlendiği, büyüklerin ise çay içtiği bir yer haline geldi. Yakınlarda böyle bir park yoktu. Artık çocuklarımızı buraya getiriyoruz. İlk torunum gördü, geldi ve bana anlattı. Biz geldik. Bunu sağlayanların emeklerine teşekkür ediyorum.”

Kaynak: ANKA / Hayat

golovaajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu