İş

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi İnsan Kaynakları Çalıştayı Düzenledi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meslek Merkezi öncülüğünde “İnsan Kaynakları Çalıştayı” gerçekleştirilecek. 4 Mayıs 2023 tarihinde bir otelde gerçekleştirilecek çalıştayda istihdam, işsizlik, girişimcilik, iş arayanlara ve öğrencilere yönelik faaliyetler, patronlar ana başlıklar olarak belirlendi. 4 ana konu için 4 moderatör ve 20 başkan olacaktır.

İnsan Kaynakları Çalıştayı sonunda masalarda konuşulan ve tartışılan konular masa başkanları tarafından tasnif edilerek moderatörlere iletilecektir. Büyükşehir Belediyesi Meslek Merkezi moderatörleri ve masa liderleri ile yapılacak çalışma sonunda kamuoyuna bilgilendirici bir rapor sunulması amaçlanıyor. Çalıştaya kamu kurumları, üniversiteler, odalar, sivil toplum kuruluşları ve vakıfların yanı sıra özel sektörden sağlık, turizm, perakende ve sanayinin birçok branşından temsilciler katılacak. Çalıştayda yazar Ahmet Şerif İzgören de kurumsallaşma, markalaşma uygulamaları ve dijitalleşme gibi konularda konuşmacı olarak yer alacak.

“Çalıştayda 200 katılımcı olacak”

Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, merkezlerinin ilk çalıştayını 2019 yılında birebir gerçekleştirdiklerini, merkez olarak iş arayanlar, öğrenciler ve patronlara profesyonel rehberlik hizmeti vermeye devam ettiklerini belirterek, “Baktığımız zaman Bugün geldiğimiz noktada Meslek Merkezimiz sadece kendi hizmetlerini planlamakla kalmayıp Mersin’deki hizmetlerini de planlamaktadır.Firmamızın insan kaynakları politikasında taraf olacak çalışmalara da imza attığını görmekteyiz. 4 Mayıs Kapalı oturum şeklinde devam edecek. 200 kişinin katılımı öngörülüyor. Bunun içinde kamu kurumları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, özel sektörün profesyonel yöneticileri yer alıyor. Bizler çalışmalarımızı yaptık” dedi. söz konusu.

Çalıştayda 4 ana başlığın olacağını belirten Özada, “Birinci konumuz istihdam ve işsizlik. İkinci konumuz girişimcilik. Üçüncü konumuz iş arayanlar ve öğrencilere yönelik etkinlikler. Dördüncü sayı olarak patronları hedef aldık. ‘İşveren ve çalışanlara yönelik faaliyetlerimiz neler olacak?’ Her zaman olduğu gibi bu dört ana konu belirleyici olacak ve masalarda alt kırılımları olacak” diye konuştu.“Girişimcilik kısmına baktığımızda kadın girişimciliğini nasıl destekleyebiliriz ki daha önce çalışmalarımızı planlı bir şekilde yapmışız. oturum, özellikle masalarda. Yani kişinin ünvanına göre, çalıştığı kuruma göre ünvan vererek onlara çalışarak gelip gelme imkanını da oluşturduk” diye konuştu.

İş arayanlar ve öğrenciler için ne tür eğitim ve faaliyetler düzenleyebilecekleri konusunda da istişarelerde bulunacaklarını belirten Özada, “İş arayanlara ve öğrencilere yönelik çalışıyoruz ama bir yandan da patronlarımızı geliştirmemiz gerekiyor. çalışanlarımızı geleceğe hazırlamak.Bu noktada özellikle online eğitim bölümünde neler yapabileceğimizden bahsedeceğiz.Temel olarak 3 hedef belirledik.Meslek Merkezimizin hizmetlerini planlamak istiyoruz. alanındaki bilgileri kendi hizmet programlarımıza katmak ve diğer yandan insan kaynakları çerçevesinde üniversite-sanayi-şehir iş birliğine nasıl katkı sağlayabiliriz, bu düzenli çalışmaya devam edeceğiz. kurumlar arası işbirliği Bu amaçla bu çalıştayı düzenliyoruz” dedi.

Özada, Meslek Merkezi’nde 32 binden fazla vatandaşın kayıtlı olduğunu, 21 bin 500 kişiye rehberlik hizmeti verdiklerini, verdikleri rehberlik hizmetleri sonucunda 4 binden fazla kişinin istihdama katıldığını sözlerine ekledi. – MERSİN

haber-alpu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu