Ekonomi

Oppenheimer, Acil Riskler Nedeniyle Home Depot ve Lowe’un Notunu Düşürdü

Oppenheimer analistleri perakende şirketlerine ilişkin değerlendirmelerini revize ederek, özellikle Home Depot (HD) ve Lowe’s (LOW) olmak üzere derecelendirmelerini Outperform’dan Perform’a düşürdü.

Bu karar, firmanın geleceğe yönelik olumlu görünümüne rağmen, konut geliştirme perakende bölümü için daha muhafazakar kısa vadeli bir görünümü yansıtıyor.

“Sektörün ve önde gelen şirketlerinin uzun vadeli geleceği konusunda olumlu olmaya devam ediyoruz. Ancak, HD ve LOW için mevcut kısa vadeli piyasa duyarlılığının aşırı iyimser olabileceğinden endişe duyuyoruz” dedi.

Analistler ayrıca mevcut hisse fiyatlarının, şirketlerin 24. Mali Yılın (Ocak 2025’te başlayacak) ilk aylarında karşılaşabilecekleri potansiyel zorlukları tam olarak yansıtmayabileceği yönündeki endişelerini de dile getirdi.

Ayrıca her iki şirketin de 2024 yılına ilişkin ilk mali projeksiyonlarının potansiyel olarak hisse senedi fiyatlarında düşüşe yol açabileceğini kaydettiler.

“Sektörün özellikle HD ve LOW ile gelişme potansiyeline yatırım yapmayı düşünen yatırımcılar, önümüzdeki hafta ve aylarda, 2024’ün sonlarında yatırım yapmak için daha uygun fırsatlar bulabilirler” tavsiyesinde bulundular.

Bu faktörlerin bir sonucu olarak Oppenheimer, HD için fiyat hedeflerini 360 $’dan 345 $’a, LOW için ise 275 $’dan 230 $’a düşürdü.

Home Depot’un hisse senedi fiyatı Pazartesi günü piyasa açılmadan önce %0,6 düşerken Lowe’un hisse senedi fiyatı %0,7’den fazla düştü.

Bu makale yapay zeka teknolojisinin yardımıyla üretilmiş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu