Yaşam

Partnerinizle Sağlıklı İlişkinizi Riske Atarak Ayrılığa Neden Olabilecek Sözler

Bire bir konutta iki kişinin hayatı paylaşması hem kolay hem de zahmetli. Evlilik içinde çeşitli iş planları yapılsa da bazen işler istenildiği gibi gitmez ve bunun sonucunda krizler çıkar. İlişki danışmanı Chanel Dokun’a göre evlilikte söylenen bu sözler ilişkinizi bitirmeye kadar gidebiliyor.

İyi iletişim, sağlıklı bir ilişkinin temelidir. Partnerinizle iletişiminiz ne kadar iyi olursa ilişkiniz o kadar verimli olacaktır. Dokun’un sağlıklı bir ilişki temeli için söylememiz gereken o sözler;

Hata yaptığın cümleden uzak durmalısın.

Bazen işler istediğimiz gibi gitmeyebilir ve bu durumda partnerinize karşı ağzınızdan çıkan ilk kelime ‘Hepsi senin suçun’ olmamalı. Bu gibi durumlarda Chane Dokun, en ufak bir sorumluluğun bile üstlenilmesi ve tek bir kişinin üzerine yüklenmemesi gerektiği görüşündedir.

Anlık durumlarda aşağılanmaktan kaçınmalısınız.

İlişkilerde yapılan en büyük hatalardan biri anlık bir olay varken bunu genellemek. Partnerinizin küçük hatasını gördüğünüzde ve bir suçlama ve aşağılanma durumuna büründüğünüzde, kriz tırmanacaktır. Örneğin; Eşiniz kirli eşyalarını ya da çoraplarını ortalıkta bıraktığında onu hemen gücendirmeyin. Chanel Tap bu bahiste ‘Aşağılama alanından uzak durun’ uyarısında bulunuyor.

Bencil ifadelerden kaçınmalısınız.

Sağlıklı bir bağın temel yapı taşlarından biri empatidir. Bir ilişkide empati olduğunda, her zaman analiz vardır. Nedenini bilmeseniz bile partnerinizin duygularını düşünmeli, kendinizi onun yerine koymalı ve saygıyla yaklaşmalısınız.

Partnerinizin çabalarını küçümsememeye dikkat etmelisiniz.

Chanel Dokun, asla ama her zaman sözlerini kullanmaman gerektiğini söylüyor. Chanel’e göre eşinizin çabasını küçümsememeli ve tepkinizi daha etkili cümlelerle göstermelisiniz.

Hemen pes etmemelisiniz.

Ufak bir soruna sığınacağınız cümle boşanmak olmamalı. Bu söz ne kadar sağlıklı olursa olsun küçük çatlaklara sebep olabiliyor. Yapabiliriz, konuşalım, kelimeler analize yaklaştırabilir.

Kariyer yolculuğunuzda düşmanca ve hırslı olmaktan uzak durmalısınız.

Evlilikte yaşam amacınız paylaşılmalıdır. Chanel için kişisel hırs ikili ilişkilerde ortak bir paydada buluşmalıdır. Bu durumda hem hanenize hem de ilişkinize fayda sağlarsınız.

Sizce bağda kullanılmaması gereken cümleler nelerdir? Yorumlarda buluşalım…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu