Haber

Sarıkamış Kayak Merkezi’nde Yoğunluk Başladı

TACETTİN DURMUŞ

Son yıllarda kır gelininde olduğu gibi kars Kayak merkezlerinde sezona geç başlayan kuraklık nedeniyle bu yıl da etkili oldu. Yoğunluğun yeni başladığı Sarıkamış Kayak Merkeziİstanbul’da kayak öğretmeni olan Uğur Vanlı, “Bu yıl kayak sezonu geç başladı ama şu an kar kalitesi çok iyi. Sarıkamış’ta sıcaklık eksilere düştüğünde kar kalitesi daha uygun hale geliyor” dedi. .

karsİstanbul’un Sarıkamış ilçesinde kar kuraklığı nedeniyle kayak sezonunun geç başlaması turizmcilerin yüzünü bir miktar güldürdü.

kars Türkiye’nin tarım ve hayvancılıktan sonra tek geçim kaynağı olan turizm alanında ise Sarıkamış Kayak Merkezi, kışın son günlerinde kayak tutkunlarının akınına uğruyor. Kayakseverleri Sarıkamış’a davet eden kayak öğretmeni Uğur Vanlı, “Bu yıl kayak sezonu geç başladı ama şu an kar kalitesi çok iyi. Kayak eğitimlerimize devam ediyoruz. Kars’ın kalitesi çok iyi, kayak severleri Sarıkamış’a bekliyoruz” dedi. Sarıkamış’ta sıcaklık eksiye düştüğünde kar yağıyor.Kalite de kayak yapmaya daha uygun hale getiriyor” dedi.

BitlisTürkiye’den Sarıkamış’a kayak yapmaya gelen bir kayaksever, “Pist sayısı on numara. Şu anda kar yağıyor. Sonbaharın soğumasından dolayı pistler güzelleşti. Bu yıl kayak sezonu biraz geç başladı ama var olan da var.” Yapacak bir şey yok. Siz yine de kayak keyfi yapabilirsiniz. Devam edeceğiz. Ben Bitlis’ten geldim” dedi.

Kaynak: ANKA / Yerel

haberfethiye.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu