Yaşam

Schengen Vize Başvuruları Artık Online Yapılabilecek (Öyle mi)

Son dönemde Türklere verilmediği için gündeme gelen Schengen vizesi ile ilgili değerli bir gelişme yaşandı. Avrupa Birliği yaptığı açıklamada vize verme sürecinde önemli değişiklikler yapmaya hazırlandığını duyurdu.

Avrupa Konseyi tarafından paylaşılan açıklamaya göre Avrupa Parlamentosu ve Kurul, Schengen vizesi konusunda uzlaşmaya vardı. anlaşma, vize başvuruları sayısallaştırmasağlayacak.

Vize başvuruları online olarak yapılacak, vizeler barkod olarak verilecek.

Üzerinde anlaşmaya varılan kurallar, Schengen vizelerinin dijitalleştirilmesini sağlayarak AB üyesi olmayan ülkelerin vize işlemlerini modernleştirmeyi ve kolaylaştırmayı hedefliyor. Mevcut sistem, hem vatandaşlar hem de hükümetler için ek maliyetler yaratan evrak işlerine dayanmaktadır; Yenilikler ile bu durum azaltılmak istenmektedir.

Açıklamaya göre, yeni yasa yürürlüğe girdiğinde Schengen vize başvurusu çevrimiçi olarak mevcut . Başvurular bir Avrupa Birliği tarafından sunulmalıdır platformüzerinden bu başvurular yapılabilir.

Uygulama platformunda, kullanıcıların güvenilir bir hesap aracılığıyla kullanılması gerekir. belgeleri yükleyerek ve bedelini ödeyerek Başvuruda bulunabilir. Ayrıca platformda soruları cevaplayabilecek bir chatbot da bulunacak. Sadece ilk kez başvuranlar, biyometrik verileri geçerli olmayanlar ve yeni seyahat belgeleriBunu yapanların fiziki olarak konsolosluklara gitmeleri gerekecek.

Öte yandan pasaportlara yapıştırılan vize etiketlerinde de değerli bir değişiklik olacak. Visa etiketleri, şifrelenmiş konum 2D barkodlardan Oluşan dijital Schengen vizelerini bırakacaktır. Bu aynı zamanda uzun süreli vizeler için de geçerli olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu