Ekonomi

SEC’den Ethereum ETF için bir erteleme daha: Beklenen karar ne zaman gelecek?

Investing.com – SEC, beklentiler doğrultusunda iki şirketin ortak ihraç talebi, spot EthereumETF’yi erteleme kararı aldı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komitesi (SEC), yatırımVe Galaxy Dijital tarafından ihraç edilmesi planlanan spot Ethereum ETF başvurusunu da erteledi. Varlık yönetimi şirketleri, ABD’deki düzenlenmiş borsalarda işlem görecek ve Ethereum’a spot fiyatından yatırım yapılmasına olanak sağlayacak bir yatırım aracı sunuyor. Şu anda kurumsal yatırımcılar yalnızca CME’de işlem gören Ethereum vadeli işlemlerini destek olarak kullanan yatırımcı aracı aracılığıyla kripto para birimlerine yatırım yapabiliyor. Ethereum’a olan talebi artıracak bir faktör olarak Spot ETH ETF’nin onaylanmasının varlık fiyatı açısından son derece olumlu olacağı düşünülüyor.

Benzer efekt noktası BitcoinBunun ETF onayından sonra gerçekleşmesi bekleniyordu ancak GBTC Bitcoin’deki itfalar geçtiğimiz ay Bitcoin fiyatını baskı altına alsa da beklenen yükseliş ivmesi henüz elde edilemedi. Gri tonlama artık Ethereum Trust’tır ( ETHE ) ayrıca çalışmasının ETF’ye dönüştürülmesi için başvuruda bulundu. Benzer bir baskının Ethereum için de yaşanıp yaşanmayacağı merak konusu. Bu ortada Gri tonlamalı Siyah Kaya‘ile ilgili eterETF başvurularına ilişkin karar da Ocak ayında ertelenmişti.

Ethereum fiyatına ilişkin kısa vadeli beklenti olumlu

Bloomberg analisti James Seyffart, erteleme kararının beklendiğini söyledi. Seyffart ertelemelerin önümüzdeki aylarda devam edeceğini tahmin ederken onayın 23 Mayıs’ta gelebileceğini düşünüyor. Beklenti ETH ETF’nin yaz aylarında onaylanacağı yönündeyken bazı uzmanlar Ethereum fiyatının 23 Mayıs’a kadar yükselebileceğini tahmin ediyor. O tarihe kadar %70.

Son zamanlarda Standart KiralanmışEthereum için de kısa vadeli bir gelişme tahminde kurmak. Mayıs ayında gelmesi beklenen onaya kadar ETH fiyatının Bitcoin ETF bekleme süresine benzer bir döneme gireceği ve önümüzdeki aylarda ETH’nin BTC’den daha iyi performans göstereceği paylaşıldı.

Ethereum dün yüzde 3 artış görerek 2.370 dolardan kapatırken beklentiler doğrultusunda gelen SEC kararından etkilenmedi. Güne hafif bir satıcılı başlayan kripto para, bugün sabah saatlerinde 2.360 dolar bandında işlem görüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu