Ekonomi

Seçim yasakları başladı

İkinci Cumhurbaşkanlığı seçimi için adayların propaganda özgürlüğü saat 18.00’de sona erdi.

Propagandanın serbestliğini ve süresini düzenleyen 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’un 49. maddesi, propagandanın oy verme gününden önceki 10’uncu gün sabahı başlayıp seçim gününden önceki gün saat 18.00’de sona ermesini öngörmektedir. oylama günü

Buna göre, Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nin ikinci oylamasına katılan adayların siyasi propaganda özgürlüğü saat 18.00 itibari ile sona erdi.

Seçim günü yani yarın saat 18.00’e kadar radyolar ve hiçbir yayın organı tarafından seçim ve seçim sonuçlarına ilişkin haber, tahmin ve yorum yapılmayacak, YSK tarafından sadece seçimle ilgili haber ve tebliğler yayınlanacaktır. 18.00 ve 21.00 radyolarda ve her türlü mecrada.

Seçim günü saat 21:00’den sonra serbest kalacak.

Seçim günü saat 21:00’den sonra tüm yayınlar ücretsiz olacaktır. YSK gerekli gördüğü takdirde yarın saat 21:00’e kadar yayın yasağını kaldırabilecek.

Seçim günü saat 18:00’e kadar basında seçimler ve sonuçlarına ilişkin tahmin ve yorum yapmak yasaklanacak.

YSK kararına göre oy kullanma günü saat 06.00’dan 00.00’a kadar alkollü içecek satışı yapılamayacak, halka açık yerlerde alkollü içki verilmesi ve içilmesi yasaklanacak. Oy kullanma süresi boyunca eğlence yerleri kapalı kalacak, eğlence yeri olan restoranlarda sadece yemek yenebilecektir.

Güvenlik ve düzeni sağlamakla görevli olanlar dışında kimse silah taşıyamayacak.

Oy verme günü, seçim yasaklarına ve belirlenen kurallara uyulmak kaydıyla saat 18.00’den sonra nikah kıyılabilir.

Seçim yasakları saat 00:00 prestijde sona erecek.

demre-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu