Yaşam

‘Şimdi Ne Yapacağım’ Dediğinizde İmdadınıza yetişecek Değerli İpuçları

Şimdi ne yapacağımı düşündüğünüz anlar oldu mu? Günlük rutininiz, profesyonel iş hayatınız ve bağlantılarınız hakkında bazı yararlı bilgileri sizin için derledik. Buyrun…?

Kaynak:https://www.reddit.com/r/LifeProTips/…

1. Çamaşır makinesinin olmadığı yerlerde (tatilde veya kampta) çoraplarınızı yıkamanız gerektiğinde eldiven olarak el altında bulundurun. Biraz sabun alın ve yıkamak için ellerinizi ovun.

2. Davlumbaz fanındaki yağ kalıntısını kolayca temizlemek için önce yağ kalıntısının üzerine farklı bir yağ dökün. Çünkü yağ, yağda çözünür. Ardından kalan kısmı sabun ve suyla silin.

3. Biriyle ilgileniyorsanız, onu etkilemeye çalışmayın. Onlarla olduğun gibi iletişim kur. İnsanları etkilemeye çalışmak, sizi değersizleştiren ve karşınızdaki kişiyi değerli kılan bir güç dinamiği yaratır.

4. Rastgele bir konu hakkında bilgi edinmek istiyor ancak nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, o konu hakkında bir çocuk kitabı edinin.

5. Özgüveninizi kaybettiğinizi hissettiğinizde, bugüne kadar neler başardığınızı hatırlamak için bir liste yapın.

6. İş yerinde bir sorunla karşılaştığınızda, benzer bir sorunun daha önce de yaşandığını ve düzgün bir şekilde çözüldüğünü hayal edin. Analizi kendiniz tekrarlayabileceğiniz varsayımından başlayın.

7. Küçük çocuklarınız varsa ikamet adresinizi müzik şeklinde öğretebilirsiniz. Eğlenceli bir melodi ile çok çabuk ezberleyecekler.

8. Okurken konsantre olmakta zorlanıyorsanız, sesli kitap dinlerken okumayı deneyin.

9. Hangi kumaşların yumuşatıcı ile yıkanmaması gerektiğini öğrenin. Örneğin havluyu yumuşatıcı ile yıkamak yapısını bozar.

10. Kamp ateşinin yanında otururken şişme mont giymeyin. Ceketinizde yanık olma ihtimali çok yüksektir. Bunun yerine polar kumaşları tercih edin.

11. Boş zamanınızın bir kısmını bir zanaat öğrenerek geçirin. Size sabırlı olmayı öğretecek ve kendinizi çok tatmin edici hissetmenizi sağlayacaktır. Kendinizi geliştirirseniz, ek bir gelir kaynağı bile elde edebilirsiniz.

12. Bir aktivite yapmak ya da beceri kazanmak istiyorsanız, oburlarınızın olumsuz düşünceleri sizi bu aktiviteden alıkoymasın.

13. Bir şeye ihtiyacın olduğunu hissettiğin ama ne olduğunu bilmediğin zaman, bu kesinlikle su içmek değildir.

14. Bir proje üzerinde çalışıyorsanız ve gücünüzün tükendiğini hissediyorsanız, gücünüzü bir sonraki iş günü için bir eylem listesi oluşturarak harcayın. Dinlenmiş bir biçimde geri döndüğünüzde kaldığınız yerden devam edebilmeniz için ayrıntılı bilgiler ekleyin.

15. Dişlerinizde leke varsa kahve içtikten sonra ağzınızı su ile çalkalayın.

kurtalan-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu