Haber

Sinan Cemgil ve arkadaşlarının hatıralarının olduğu İnekli Köyü depremde hasar gördü.

HABER: TAMER ARDA ERŞİN – Kamera: FURKAN FAZİLET

Adıyaman’da; 68 kuşak öğrenci hareketinin liderlerinden Sinan Cemgil ve arkadaşlarının anılarının da yaşadığı İnekli köyü de depremden etkilenip binaları yıkıldı.

Türkiye’de 68. kuşağın önde gelen isimlerinden Sinan Cemgil ve arkadaşlarının Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerde hatıralarının yok olduğu İnekli Köyü’nde köyde yıkılan evler vardı.

Depremde evi yıkılan Hacı Güler, çocuklarının ve kendi evinin yıkıldığını belirterek, şunları söyledi:

“3 evimiz yıkıldı. Arabam altında kaldı. Yeğenlerimin iş makinesi vardı. 1 trilyon (1 milyon) malımın tamamı bu evin altındaydı. 1999. Çevremizde yardım edecek bir şey görmedik, çocuklarım getirdi çok şükür. Bu çocuklar olmasa aç kalırdık. Çocuklarımdan ikisi Kütahya Tavşanlı’da çalışıyor. Onlar sayesinde bize bir aylık erzak getirdiler” dedi.

Eşi Ayşe Güler ise depremde kendilerini güçlükle dışarı atmak zorunda kaldıklarını anlatarak, “Sonunda çaresiz kaldık. Sallandı diye pencereden minder fırlattık, kendimizi atardık, atlardık. o formun altında. Atladıktan sonra bu hale geldi. Allah’a bağırdım, Allah pencereyi açtı, atladık. Ağaç çıplaktı.” “Pencereden çıktık. Ayaklar çıplak. Hiçbir şey. Komşu kolu verdi” diye açıkladı.

Yardıma kimsenin gelmediğini, başka yerlere gittiklerini anlatan Güler, “Kendimiz ve bir arkadaş getirdik” dedi.

“3-4 GÜN ÇADIRDA BEKLEDİK”

Depremde evi hasar gören Ali Yerbay, “Bu yıla kadar böyle bir şey görmedik. Sabah 3.30’da kalkıp dışarı çıktım. Tekrar içeri girdim baktım ki orada sobada köz yaktım sobayı hızla yaktım kar yağıyordu sallantı geldi saat 4 de geldi dışarı çıktım yüksek dağlardan ses geliyordu ayakta duramıyorsunuz daha öyle birşey görmedim.sonra baktım muhtarın yanından diğer taraftan taksi geldi buraya bizi aldılar gittiler okulun yanına çadır filan kurmuşlar burda duralım dediler 3-4 gün orada bekledik” dedi.

Yerbay, deprem sonrası köy meydanına rastladıklarında gelen yardımlardan yararlanabildiklerini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu