Haber

Taksitli borçlar için ‘borçsuz’ kolaylık sağlandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Tahsilatlara İlişkin Genel Tebliği”ne göre vergi dairelerine borcu olan mükellefler, çok zor durumda kalmaları halinde taksitle ödeme talebinde bulunabilecek. borçlarını öderken.

Borçlunun çok zor durumda olması ve başka şartlarının bulunması halinde borç, 6183 sayılı Kamu Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun’un ilgili unsuru kapsamında belirlenen şartlar dahilinde taksitle, tecil edilerek ödenebilir. alacaklar.

Bloomberg’de yer alan habere göre, talepleri kabul edilen borçlular, borçlarının yüzde 10’unu taksitle ödemek şartıyla çeşitli nedenlerle ihtiyaç duydukları vergi borcunun bulunmadığını gösteren mektuplar alıyor. Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ekonomik ve mali etkileri göz önünde bulundurularak, söz konusu yasa kapsamında ertelenen borçların yüzde 10’unun ödenmesi şartıyla borç bulunmadığına dair yazı düzenlenmesi uygulamasına geçildi. , 31 Temmuz’a kadar kaldırıldı.

Bu kapsamda ilgili kanuna göre borçları taksitle ödenenler, başka borçları yoksa borçlarının yüzde 10’unu taksitle ödemeden ‘borçsuz’ yazısı alabilecek. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu