Ekonomi

Sınav hf. 9A 2023 finansallarında önemli büyüme bildirildi

İzlandalı telekomünikasyon şirketi Sın hf. 2023 yılının ilk dokuz ayında faaliyet kârında (EBIT) önemli bir artış yaşandığını bildirdi. Bu dönemde faaliyet kârı, bir önceki yıla göre %32 artış kaydederek 1.594 milyon ISK’ya ulaştı. Bu olumlu trend, şirketin 2022 yılının aynı çeyreğindeki 486 milyon ISK’dan 592 milyon ISK’ya yükselen 3. çeyrek FVÖK’sine de yansıdı.

Şirketin 2023 yılının ilk dokuz ayındaki vergi sonrası karı da önemli ölçüde artarak bir önceki yılın aynı dönemindeki 454 milyon ISK’den 804 milyon ISK’ya ulaştı.

4 Ekim’de İzlanda Rekabet Kurumu’nun onayının ardından Sın’ın çekirdek ağı başarıyla Ljósleiðarinn’e devredildi. 3.000 milyon ISK tutarındaki bu sürecin Sın’a yaklaşık 2.400 milyon ISK tutarında sermaye kazancı sağlaması bekleniyor. Bu kazanç şirketin 4. çeyrek defterlerine de yansıyacak.

Ekim ayının başında Sın, Já.is’in satın alımını tamamladı ve “Web Medyası ve Radyo” adında yeni bir iş birimi kurdu. Bu birim, Já.is, Bland ve ilgili markaları Sın’in medya birimlerine entegre etmektedir. “Stöð 2” hariç, bu yeni birimin yıllık 3.000 milyon ISK gelir elde etmesi bekleniyor.

Sin ayrıca 300 milyon ISK değerinde bir hisse geri alım programı başlattı. Bu önemli gelişmelere rağmen 2023 yılı FVÖK beklentisi değişmeyerek 2.200-2.500 milyon ISK seviyesinde kaldı.

CEO Páll Ásgrímsson, faaliyet karı ve temel iş gelirlerindeki büyümeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sýn’ın çekirdek ağının Ljósleiðarinn’e başarıyla devredilmesinin ve Já.is’in satın alınmasının altını çizdi. Ayrıca Sın’ın bir iştiraki olan vodafone(LON: VODMüşteriler arasında giderek daha popüler hale geldiğini ve yeni hizmeti Smart Visit’in olumlu eleştiriler aldığını belirtti.

Şirketin televizyon kanalı “Stöð 2” Sın bünyesinde bağımsız bir birim olarak faaliyet göstermeye devam edecek ve abonelik gelirleri ile yerel programlara odaklanacak. Kanal, Viaplay teklifiyle ikinci seri Idol ve ulusal maçları yayınlamayı planlıyor.

Yeni kurulan “Web Medya ve Radyo” biriminde Vísir, Bylgjan ve Tal gibi kanallar yer alacak. Bu platformlardan elde edilen reklam gelirleri giderek artıyor ve Sın’ın gelirlerine önemli katkı sağlıyor.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

saraykoy-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu