Haber

STK’lar depremzedelerin yaralarını sarmaya devam ediyor

Sivil toplum kuruluşları (STK’lar), Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen bölgelerdeki yaraları sarmak için insani yardım çalışmalarını sürdürüyor.

Kafkas Vakfı, deprem bölgesine kuru gıda yardımı, su, çorap, iç çamaşırı, ped, çocuk bezi, ayçiçek yağı, termal içlik, bere, hijyen seti, tencere ve küçük tüp gibi malzemeleri dağıtarak yardımda bulundu.

Vakıf, afet bölgesinde beslenme ve barınma gibi acil yardımların yanı sıra psikososyal destek de sağlıyor.

Avrasya Araştırma, Eğitim ve Topluma Hizmet Vakfı, arama kurtarma ekibiyle Hatay’daki çalışmalara destek verdi.

Bağışçılardan toplanan yardımları tırlarla deprem bölgesine taşıyan vakıf, depremin 3. gününde yardımları Hatay’daki lojistik deposunda ayrıştırdıktan sonra köylere dağıttı. Depremden etkilenen vatandaşlara çadır, giyecek, battaniye, ısıtıcı, odun, gıda ve hijyen malzemeleri dağıtan vakıf gönüllüleri, Hatay’ın Reyhanlı ilçesine 20 TIR mal teslim etti.

Vakıf, Hatay Stadyumu’nda kurulan AFAD çadır alanına 26 ton odun gönderdi.

Erenköy Gençlik Derneği aşevlerine yemek dağıttı

Erenköy Gençlik Derneği, İstanbul’un çeşitli semtlerinden gelen bağışları depolarda toplayarak Hatay Reyhanlı’daki lojistik merkeze götürmeye devam ediyor. Dernek, depremzedelere jeneratör, ısıtıcı, soba, su, battaniye, hijyen seti, dokuma malzemesi, odun ve gıda gibi yardımlar ulaştırdı.

Aşevlerine dağıtılmak üzere 4 tır gıda gönderen dernek, evleri yıkılan ailelere acil ihtiyaç ve barınma malzemeleri ulaştırıyor.

Uluslararası Muhabirler ve Gazeteciler Derneği (UYGAD) gıda kolilerini depremzedelere teslim etti.

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesine bağlı dağ köylerine yardım kolisi ulaştıran dernek, gıda kolisi dağıtmaya devam ediyor.

adakliajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu