Haber

TİP Muğla Milletvekili Adayı Aslantuğ: ‘Onur mücadelesi devreye giriyor’

ESMA TURAN

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Muğla Milletvekili Adayı Mehmet Aslantuğ, “Hala her şey normalmiş gibi izin istiyorlar, yetki istiyorlar ve devam etmek istiyorlar. Nedeni nedir? Bir nevi sömürüye, kiraya vermeye varan bir zihniyetle karşı karşıyayız. arama ve soygun.” Çok büyük ayıplar yaşıyoruz. Çok fazla baskı ve istismardan geçiyoruz ve burada siyaset değil, onur mücadelesi devreye giriyor. Bunun adı siyaset değil, bu başka bir şey” dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Muğla milletvekili adayları Mehmet Aslantuğ, Sevinç Tuncer Güngüt, Osman Gülgün, Mehmet Yapan ve Füsun Ünlüsoy basın mensuplarıyla bir araya geldi. TİP Muğla 1. Sıra Milletvekili Adayı Mehmet Aslantuğ burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bu dönemin öyle bir hassasiyeti var ki. Muğla’dan da bahsediyoruz burada, Kaz dağlarında, Karadeniz’de, turizmin olası muhtaçlıklarını aşan bir kuşatma ve çevre felaketine dönüşüyor. Nüfus ve göç sorunları hakim oldu. büyük şehirler Tarımda büyük boşluklar oluşuyor, Ülke kendini besleyemez hale geldi, mutfakta çıkan yangına kayıtsız kalıyor.21 yıllık iktidarın ardından ekonomik veriler çok kötü göstergelere evrildi. Bunu çok daha önce revize edip bu travmayı yaşamalıydık, yüz yüze bırakıldık.

Öte yandan tepeden konuşup yeniden oy bekleyen, oy isteyen ve sanki 21 yıldır bizimle yaşamamış gibi cümleler kuran tuhaf bir psikoloji ile karşı karşıyayız.

“ÜLKENİN 60 MİLYONU AÇLIKLA YOKSULLUK ARASINDAKİ SINAVDAN GEÇİYOR”

Neden TİP; çünkü birçok başlık altında yeniden sosyal devlet inşa etmek için. Yani çocuklarını okula gönderemeyen, neredeyse anaokuluna gönderemeyen ama aynı zamanda anne olmak isteyen ama muasır medeniyet düzeyinde kadının yerini arayan anneler yuva bulamıyor. çocuklarını ücretsiz gönderebildikleri, ev hanımı ve anne olarak kendilerini övmeye çalıştıkları yerde bu bir hak ihlalidir.

Normal bir süreçten geçmiyoruz. Ülke nüfusunun 60 milyonu açlık ve yoksulluk içinde bir imtihanla karşı karşıya kaldı. Tüm bu maddeleri yükseltebilir ve konuşabiliriz. İktidar zihniyeti ise bir ruhsatın, bir sorumluluğun, sanki hiçbir şey olmamış gibi devraldığı yerden devredileceğini, onlarsız olamayacağını düşündürmeye çalışıyor. O kadar ganimet yok.

Hala izin istiyorlar, yetki istiyorlar ve her şey normalmiş gibi devam etmek istiyorlar. Sebebi nedir? Bir nevi taciz, rant ve soyguna varan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Sayın Kemal’in bahsettiği ve Başkanımız Sayın Erkan’ın da bahsettiği; Büyük bir utanç yaşıyoruz. Çok fazla baskı ve istismardan geçiyoruz ve burada siyaset değil, haysiyet çabası devreye giriyor. Bunun adı siyaset değil, başka bir şey.”

“MUHTEŞEM BİR HASSASİYET GÖSTERİYORLAR”

Aslantuğ, TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ın Millet Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye yaptığı çağrı ile İnce’nin “Sen çık oradan, ben de oradan çıkayım” yanıtı aynı şey mi? Bakalım aynı şey mi? Bu bir şaka. Öneri, Doğu kurnazlığını içerir. Bu, suyu bulandırma ve balık tutma halidir.” TİP’in baraj sorununa yönelik savunmalarına yanıt veren Aslantuğ, şunları söyledi:

“Aslında bir kayıp yok. Bu nedenle kaygılarla inşa edilmeye çalışılan bir formül haline geldi. Sonuçta bunların hepsi demokratik haklar. Madem hizmetini yapan, geri çekilen bir anlayışla karşı karşıya değiliz. Sıradan bir politika, bu durumun yarattığı baskı bazı ilişkiler üretiyor.Bu ilişkilerin hiçbir gerekçesi yok, oradan çıkar elde edilmeye çalışılıyor.Doğruyu okuyup doğruyu anlatmak lazım.TİP desteklediğini açıkladı. Kemal Bey, saray rejimine son vermek için, “1 oy Kılıçdaroğlu’na, 1 oy TİP’e” iddiasını da dile getirdi. ., orada demokrasinin yeniden tesis edilmesi için, TBMM’nin yetkileri devralması ve Türkiye’nin önünü açması için zaten.Büyük bir hassasiyet gösterdiler.Sorumluluklarını gösterdiler.Görüyoruz ki burada kimsede bir duygu yok. Milletvekili seçilsinler ve Meclis’te kendi geleceklerini inşa etsinler.”

“AMA ARKADAŞLARLA BU SORUNLARI ÇÖZEBİLİRİZ”

Milletvekili adayı Neşe Tuncer Güngüt, “Çok farklı bir deneyim yaşıyoruz. İnsanların ‘Artık yeter’ dediği noktayı pazarda, esnaf veya sanayi ziyaretlerinde görüyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor.

Milletvekili adayı Osman Gülgün ise, “Kendime göre keyifli bir hayatım oldu ama gün o gün değil, ülkemizin çıkmaza girdiği inancıyla bana ‘Dürüst olmak lazım’ dedi. Şeklinde siyasetin içinde olmak.Bu amaçla yola çıktım.Ülkemizde her alanda sorunlar diz boyu.Tarımda,eğitimde,hayvancılıkta.Özgürlükler alanında ve bağımsızlık alanında çok büyük sorunlar var. özgürlük ve bağımsızlık. Arkadaşlarımızla birlikte bu sorunları çözebileceğimizi düşünüyorum” dedi.

“MUĞLA’DAN 80 BİN OY ALDIĞIMIZDA BİR MİLLETVEKİLİ TAHLİYE EDERİZ”

TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ın Vatan Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye yaptığı çağrıyı ve İnce’nin yanıtını Gülgün, şöyle değerlendirdi:

“Artık önceliğimiz bu düzeni bitirmektir. Bunun için toplumun tüm katmanlarının sorumluluk alması gerekir. Genel Başkanımızın açıklaması da bu noktadan kaynaklanmaktadır. Cumhurbaşkanlığı’nda ilk turda Sayın Kemal’in seçimi kazandığına dair bir açıklamadır. İşçi Partisi’nin veya Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı’nın kişisel çıkarı yoktur, söz konusu ülke ve milletin çıkarıdır. Ancak Muharrem Bey’in verdiği cevap, ‘Çıkayım buradan. Orada da bireysel bir hesaplaşma vardır.”

TİP’in baraj sorunu olduğu iddialarına da yanıt veren Gülgün, “Bize verilen oylar hiçbir şekilde boşa gitmeyecek. Bunun sonuçlarını sahada görüyoruz. Muğla’dan 80 bin oy aldığımızda biz de bu oyları alıyoruz.” milletvekili atayacak durumdayız.Umarım yanılmayız” dedi.

“Bizden alınan hak ve özgürlüklerimiz için TBMM’DE OLACAĞIZ”

Milletvekili adayı Mehmet Yapıcı, “Çok büyük tecrübeler kazandığım bir süreçten geçtim diyebilirim. Sabah erkenden kalkıp yola çıkmak için heyecanla yanıp tutuştuğumuz bir seçim sürecinden geçiyoruz. böyle bir grup insan, akılları, memleket ile niyetleri, dertleri çabuk birleşir.Duygu içinde buluşan yoldaşların yanında olmaktan mutluluk duyarım ve her sabah bu heyecanla yola çıkarım.”

Milletvekili adayı Füsun Ünlüsoy, “Kişisel ve toplumsal muhalefetimizi TBMM’ye taşımak istiyoruz. Olmak için buradayız” dedi.

Kaynak: ANKA / Siyaset

dogansehir-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu