Haber

Trabzon Büyükşehir Belediyesi hangi partiden, Başkan kim?

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Kimdir? Siyasi gündemin merak edilen konularının ortasında yer alan Trabzon Büyükşehir Belediyesi hangi partiden, Belediye Başkanı kim? merak ediliyor. Peki Trabzon Belediyesi hangi partiden, hangi partiden? Trabzon Belediye Başkanı Kimdir? Detaylar…

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ŞİDDESİ KİMDİR?

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu. Murat Zorluk, 2019 yerel seçimlerinde AK Parti adayı olarak seçime girdi ve Trabzon Büyükşehir Belediye 1. Belediye Başkanı oldu.

Murat Zorluoğlu, 1971 yılında Ankara/Haymana’da doğdu. İlkokulu Trabzon-Çaykara-Kumlu Köyü İlkokulunda, ortaokulu Trabzon İmam Hatip Lisesinde, liseyi Trabzon Lisesi ve İstanbul- Hayrullah Kefoğlu Lisesinde, yüksek öğrenimini 1993 yılında Ankara Üniversitesi Fen Fakültesinde tamamladı. Siyaset Bilimi Bölümü, Uluslararası Çıkarlar Bölümü.

1994 yılında Trabzon kaymakam adayı olarak mülki idare amirliği görevine başladı. 1997-1999 yıllarında Mersin Gülnar Kaymakamlığı’na Kaymakam adaylığının ardından; 1999-2003 yıllarında Bingöl Genç Kaymakamlığı; 2003-2008 yıllarında Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Şube Müdürlüğü, 2008-2012 yıllarında da aynı yerde Dış Bağlantılar ve Projeler Daire Başkanlığı, Tetkik ve Soruşturma Daire Başkanlığı ve Mevzuat ve Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı görevlerini yürütmüştür.

Bu görevlerinin yanı sıra 2005-2012 yılları arasında Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde (YBYK) Türkiye Delegasyonu Ulusal Sekreterliği ve Yerel ve Bölgesel Yönetimlerde Türkiye adına üye olarak görev yaptı. Avrupa Konseyi Demokrasi Yönlendirme Komitesi (CDLR).

15.09.2012 tarih ve 28412 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan ortak kararname ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı, Nisan 2013 tarihinden itibaren ise bu Bakanlıkta Müsteşar Yardımcısı olarak atanmıştır. Vali olarak görev yapmıştır. Mart 2015-Temmuz 2017 tarihleri ​​arasında Elazığ ilinde, 2017-2018 yılları arasında Van Valiliği ve Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuştur. 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel yönetimler seçimlerinde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilmiştir ve halen bu görevi sürdürmektedir.

2004-2005 yıllarında Nottingham Üniversitesi’nde (İngiltere) Kamu Yönetimi alanında yüksek lisansını tamamlamış ve bu bağlamda Yerel ve Bölgesel Yönetimlerin Kamu Yönetimi Üzerindeki Etkisi konulu teziyle özellikle Avrupa Birliği’nin bölgesel politikalarını ve yapısal fonlarını incelemiştir. Avrupa Birliği Karar Sistemleri. 2007 yılında University of Birmingham’da Avrupa Birliği’nin yapısı ve politika oluşturma süreçleri üzerine 4 aylık bir akademik programa katıldı.

2011 yılında yayınlanan Türkiye’de Yerel Yönetimler adlı bir kitabı ve Yeni Yerel Yönetimler Mevzuatı ve Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Kuralı başlıklı bir makalesi bulunan Murat ZORLUOĞLU, evli ve üç erkek çocuk babası olup, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

altunhisarhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu