Haber

Tunç Soyer’e suikast konuşması: ‘Kalemi kırıldı’

İzmir Organize Suç Şube Müdürlüğü, Taşkın Yorulmaz liderliğindeki çeteye 2021 yılında operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda yapılan incelemelerde Yorulmaz’ın sosyal medya hesaplarında Alaattin Çakıcı ile çekilmiş bir dizi fotoğrafın olduğu belirlendi. . Bu kişilerin Tunç Soyer’e suikast düzenlemeyi de planladıkları ortaya çıktı.

Halk TV’den Seyhan Avşar’ın haberine göre; İzmir 5. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararıyla örgüt hakkında teknik ve fiziki takip kararı verildi. Örgütün, Tunç Soyer’e suikast girişiminin yanı sıra ‘FETÖ borsası’, ‘tefecilik’, ‘zorla senet imzalama’ gibi suçlara bulaştığı belirlendi.

TUNÇ SOYER’E SUİKAST

İddianamede dikkat çeken en önemli detay ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yönelik suikast planıydı. Örgüt üyeleri arasında teknik gözetim altında yakalanan sanıklardan Özcan Morkuç ile İsmail Kuş arasında Tunç Soyer’in vurularak öldürülmesine ilişkin para pazarlığı telefon görüşmesine yansıdı. Şüpheliler arasında yaşanan görüşmede Morkoç örgüte katılmak istediğini söylerken, İsmail Kuş ise “Tunç Soyer’in kalemi kırıldı. “Vurabilirsen…” dediği tespit edildi Söz konusu kasette, suikast teklifini kabul eden Molkoç’un cinayet karşılığında 2 milyon lira istediği belirtildi.

İddianamede bu tür 10’dan fazla suçlamanın yer aldığı görülürken, İzmir 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 12. duruşmasında mütalaa verildi. Görüşte, sanıklar hakkında 10 ayrı eylemden dolayı çeşitli cezalar istenirken, Taşkın Yorulmaz’ın ise 100 yıldan fazla hapis cezasına çarptırılması istendi. Ancak iddianamede yer alan Tunç Soyer’e yönelik suikast girişimiyle ilgili telefon trafiği görüşte yer almadı. Bu teşebbüs nedeniyle sanıklar hakkında herhangi bir ceza istenmezken, mütalaada bu hatalı davranışın neden değerlendirilmediğine ilişkin bir bilgi yer almadı.

Suikast konuşması iddianameye şöyle yansıdı:

Özcan Morkoç: Abi beni de yanına alır mısın?

İsmail Kuş: Bilmiyorum duruma göre göreceğiz.

Özcan Morkoç: Peki bunu aklında tut kardeşim. Hiç gelmem diyorum.

İsmail Kuş: Peki.

Özcan Morkoç: Ben hep suskunum, pek kimseyle konuşmuyorum, ‘Şunu yap’, ‘şunu yap’ diyorum.

İsmail Kuş: Dostum, adam vurabilir misin?

Özcan Morkoç: Vallahi parası için vuracağız kardeşim, göreceğiz, yanlış anlamda iyi parası olmalı.

İsmail Kuş: Tunç Soyer… Tunç Soyer’in kalemi kırıldı. Eğer vurabilirsen.

Özcan Morkoç: Tamam, kırıldıysa tamam kardeşim. Yanlış anlamda 2 milyon versinler, ben de bitireyim.

İsmail Kuş: 2 milyon değil, 1 milyon, 1 milyon.

Özcan Morkoç: Çabuk nakit mi verecekler?

İsmail Kuş: Öyle diyorlar, bakalım, zaman kazanalım.

Özcan Morkoç: Tamam tamam tamam. Ağabey parasını ayarla. 1 milyonu nakit, 1 milyonu emanet versinler, ben kendim çözerim. (TAM HABER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu