Teknoloji

Turizmde son teknolojiler TEKNOFEST’te yarışıyor

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen Turizm Teknolojileri Müsabakası’nda iştirakçilerin güçlü kültür, turizm imkanlarını ve faaliyetlerini akıllı, yenilikçi bilgi teknolojilerinden faydalanarak tanıtacakları birbirinden pahalı çalışmalar yarışıyor.

Turizm Teknolojileri Müsabakası kapsamında, yarışmacı adaylarından turizm ve kültür alanlarında teknoloji entegrasyonu ile öğrenilmesini, tanıtımını yahut sahip olunan pahaların farkındalığının artırılmasını, bu alanlarda kullanılan prosedür ve metodların geliştirilmesini sağlayacak eserler hazırlamaları bekleniyor. Müsabakaya taşınabilir yazılımlar, web yazılımları, prototip, eğitsel oyun, eğitsel simülasyon üzere yazılım odaklı projeler kabul edilirken altı farklı tema sunuluyor. Yenilikçi kültürel tanıtım, yenilikçi turizm tanıtım, inançlı ve akıllı otelcilik, dijital kültür-turizm oyunları, arttırılmış gerçeklik ile desteklenmiş oyunlaştırma kurgusu ve turizm asistanından oluşan temalarla hazırlanacak projelerin turizm bölümümüze katma bedel sağlaması hedefleniyor.

Başvuruların 30 Kasım 2022 tarihine kadar devam ettiği, Türkiye ve yurt dışında tahsil gören, lise, üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin katılabildiği yarışta kadrolar azamî 8 bireyden oluşabiliyor. Lise ve üniversite öğrencilerinin iki başka kategoride değerlendirildiği Turizm Teknolojileri Müsabakasında lise düzeyinde birincilik mükafatı 30.000 TL, ikincilik mükafatı 20.000 TL, üçüncülük mükafatı ise 10.000 TL’lik para ödülünden oluşuyor. Üniversite ve üzeri düzeyde kadrolarda da birincileri 40.000 TL, ikincileri 30.000 TL ve üçüncüleri 20.000 TL kıymetinde para mükafatı bekliyor.

Cumhuriyetimizin 100. Yılında TEKNOFEST coşkusu üçe katlanıyor

Cumhuriyetimizin 100. yılında İzmir, Ankara ve İstanbul’da düzenlenecek TEKNOFEST coşkusunu üçe katlıyor. Her yıl bir evvelki yıla nazaran daha fazla müsabaka kategorisinin açıldığı ve Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji müsabakaları olan TEKNOFEST teknoloji müsabakaları 2023’te 41 ana müsabaka 102 alt kategoride düzenleniyor. Şenlik coşkusunu Türkiye’nin dört bir yanına taşıyan, ayakları yere basmayan tek şenlik TEKNOFEST’te müsabakalara katılmak için müracaatlar www.teknofest.org web sitesi üzerinden yapılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu