Haber

Türk ve Bulgar kadın futbol takımları “Kadına şiddete hayır” temasıyla sahaya çıktı

Edirne’de yeni kurulan Karaağaç Arda Spor kadın futbol takımı, Edirne’nin kurtuluşunun 100. yıl dönümünde Bulgaristan’ın Plovdiv Enko kadın futbol takımıyla “Kadına şiddete hayır” temasıyla dostluk maçında karşılaştı.

25 Kasım Stadyumu’ndaki müsabaka öncesi Belediye Lideri Recep Gürkan, iki grup da muvaffakiyet diledi, grup kaptanlarına çiçek verdi.

Gürkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Edirne’nin kurtuluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla mutlu ve gururlu olduklarını söyledi.

25 Kasım’ın, Bayana Yönelik Şiddete Karşı Milletlerarası Uğraş Günü de olduğunu anımsatan Gürkan, “Edirne’nin ilk profesyonel kadın futbol takımı olan Karaağaç Arda Spor bir dostluk maçı yapacak. Hem kadına şiddetin önlenmesi anlamında bir mesaj vermek için hem de 2022 Edirne yılı kapsamında organize edildi. Edirne özgür kadınların olduğu bir şehir. Kadına şiddetin en az olduğu şehirlerden birisi. Kadınların, bugüne kadar erkek sporu olarak bilinen futbolda da ne kadar başarılı olduklarını hep beraber göreceğiz.” diye konuştu.

Karaağaç Arda Spor Kulübü Lideri Birol Salçın da bayan futbol gruplarının Edirne’de bir ilk olduğunu belirterek, “Enko Futbol Kulübü teklifimizi kırmadı misafirimiz oldular. Dostluk havasında güzel bir ortam var.” dedi.

Salçın, karşılaşmanın Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde oynanmasının farklı bir değerinin olduğunu söyledi.

Sahaya “Kadına yönelik şiddete hayır” pankartıyla çıktılar

Plovdiv Enko Spor Kulübü Teknik Yöneticisi İlia Kunov da müsabakanın iki kent ve kadro ortasında yeni dostlukların kurulmasına aracılık edeceğini belirtti.

İki grubun oyuncuları, alana ellerinde “Kadına yönelik şiddete hayır” ve “Kurtuluşunun 100. yılı kutlu olsun Edirne’m” yazılı pankartlarla çıktı.

Kadın taraftarlar da futbolculara tribünden dayanak verdi.

Milli marşların okunmasının akabinde sembolik başlama vuruşunu, Gürkan, Vilayet Genel Meclisi üyeleri Çiğdem Gegeoğlu, Melek Uzgör ve Belediye Meclis Üyesi His Şener ile yaptı.

Edirne bölgesi hakemlerinden Yonca Karagöz’ün yönettiği müsabakayı konuk ekip 4-2 kazandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu