Haber

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’dan Türk milletine mesaj: Çok şükür

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın macerasına sadece birkaç dakika uzaklıktayız.

Nefesini tutuyor ve ülkemiz için tarihi bir ana tanıklık etmeyi sabırsızlıkla bekliyor.

Gezeravcı’nın da dahil olduğu Ax-3 görevi 18 Ocak’ı 19 Ocak’a bağlayan geceye ertelendi ve fırlatma saati 00.49 olarak belirlendi.

Fırlatmadan dakikalar önce astronotumuz Gezeravcı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile görüntülü görüşerek Türk milletine bir bildiri gönderdi.

“Kalbimiz ve dualarımız sizinle”

Bakan Kacır toplantıda şu ifadeleri kullandı:

“Dün bize bugün tamamlanacağı söylenen kontrollerin olumlu sonuçlandığını ve NASA’dan onay alındığını bildirdiler. İnşallah bugün bu görevin gerçekleşmesini bekliyoruz. Kalbimiz ve dualarımız sizinle. Her zamanki gibi hazırız. Maşallah.”

“Zihnimiz fiziksel ve zihinsel olarak her bakımdan hazır.”

Türkiye’nin ilk uzay gezgini Alper Gezeravcı şunları söyledi:

“Dünkü gecikme planlanan zamanda gerçekleşecekti. Ama bunlar işin doğasında olan şeyler. Biz sadece düne değil, her türlü gecikmeye, oluşabilecek her türlü akışa baştan hazırlıklıyız. işin doğası gereği gelebilecek rutinin dışına çıkın, bir yıl sonra da olsa şimdi değil.” “Fiziksel ve zihinsel olarak her bakımdan hazırız.”

“Güle güle”

Bakan Kacır’ın sözleri “Allah’ın izniyle umarım iyi yerlere gelirsiniz. Milletimizin hayallerini başarıyla ufkun ötesine taşıyarak önce dünyaya sonra da Türkiye’ye sağlıkla dönersiniz.”olduğu gibi devam etti.

“Türk milletinin kalbi sizinle atacak. Allah yar ve yardımcınız olsun, yolunuz açık olsun.”Bakan Kacır’ın konuşmasının ardından Gezeravcı’nın uçuş öncesi son sözleri şöyle oldu: “Güle güle”olmuş.

hassa-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu