Haber

Ülkemizdeki sorunları anlatırken boğazı düğümlenen İYİ Parti Üyesi Bilge Yılmaz’ın Konu Sözleri

İyi Parti Ekonomi Politikaları Başkanı ve iktisatçı Bilge Yılmaz, İsmail Küçükkaya’nın programında ülkemizin sorunlarını anlatırken gözleri doldu, boğazı düğümlendi. Seçimin ardından yaşanan gergin tabloda Bilge Yılmaz’ın ekonomi ve gençlikle ilgili sözleri yeniden gündem oldu.

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimleri, adayların 50+1 barajını geçememesi nedeniyle en çok oyu alan Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden karşı karşıya gelmesi için 2’nci tipte kaldı.

İkinci tur seçimlerin ardından Borsa’da yaşanan dalgalanma herkesi korkutmayı başardı.

Geçen haftanın son iş gününde bankacılık işlemlerini denetleyen vatandaşlar yaşananlara şaşırdı. Birkaç haftadır hazırlanan düzenleme hayata geçirildi, nakit ve ek hesaplardan para çekilmesi durduruldu, kredi kartı limitleri düşürüldü ve kredi çekmek isteyenler olumsuz hükümlerle karşı karşıya kaldı.

Alım gücünün dibe vurmaya başladığı bu dönemde ülkemiz büyük bir çıkmaza sürüklenmeye başlamıştır.

Tam da bu anda, geçtiğimiz aylarda İsmail Küçükkaya’nın konuğu olan İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı ve ekonomist Bilge Yılmaz’ın boğazına takılan sözler geldi.

Son zamanlarda özellikle ülkemizden Avrupa’ya beyin göçü en büyük sorunlarımızın başında belki de ilk sırada yer alıyor. Çaresiz kalan gençler başka bir ülkeye gitmekte umut bulurlar.

Doktorlar, mühendisler, mimarlar, sağlık çalışanları, öğretmenler… Yüzlerce meslekten binlerce gencimiz emeklerinin karşılığını almak için yurt dışına akın etmeye başladı.

Yurt dışına çıkamayan gençler ruhsal sorunlarla boğuşmaya başladı. İşsizlikle, beceriksizlikle, ekonomik sıkıntılarla, gelecek korkusuyla ve daha birçok sorunla baş başa bırakıldılar.

Bilge Yılmaz boğazında düğüm, gözlerinde yaşlarla bunları anlatıyordu.

ekonomideki dalgalanmalar ve

Gençliğin çaresizliği artık canımızı yakıyordu.

zaten herkes biliyor ama

Bilge Yılmaz’ın sözleri de yüzümüze tokat oldu.

Bilge Yılmaz, sosyal medya kullanıcılarının ekonomi için tek umudu.

Gençler için yaptığı fedakarlıklar gözden kaçmamalı…

Şimdi isterseniz gençlikten, ekonomiden bahsederken bile gözleri dolan, gözleri dolan Uygun Parti Ekonomi Politikaları Lideri Bilge Yılmaz kimdir, gelin birlikte öğrenelim…

Bilge Yılmaz 1968 yılında Balıkesir’de doğdu. Babası matematik öğretmeni, annesi ressam ve aynı zamanda dönemin Kültür Bakanlığı’nda yöneticiydi.

İlköğrenimine Ankara’da Ergenekon İlköğretim Okulu’nda başladı ve İstanbul’da tamamladı. 1981 yılında Galatasaray alt yapı grubuna seçildi ancak eğitimi nedeniyle futbola devam edemedi. Lise eğitimine İngilizce eğitimi nedeniyle Kadıköy Anadolu Lisesi’nde başlamış daha sonra Nişantaşı Anadolu Lisesi’ne geçiş yapmıştır.

Lisans eğitimine Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde başladı ve fizik alanında çift anadal yaptı. Her iki bölümde de eğitimini Temmuz 1991’de tamamlayarak mühendis ve fizikçi ünvanlarını aldı.

Üniversite eğitimi sırasında iktisat dersleri aldığı Murat Sertel’in etkisiyle iktisatla ilgilenmeye başladı. Eğitim hayatına ABD’nin önde gelen kurumlarından biri olan Princeton Üniversitesi’nde ekonomi alanında devam etti. 1994 yılında yüksek lisans eğitimini, 2000 yılında doktora eğitimini tamamladı.

Yüksek öğrenimini Boğaziçi Üniversitesi ve Princeton Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra 1998 yılında Wharton School’da ekonomi alanında akademisyen olarak çalışmaya başladı. 2002 yılında Yurt Partisi’nde göreve başladı. Seçimlerden sonra Amerika’ya döndü.

Stanford Üniversitesi’ndeki bir yıllık görevinin yanı sıra, akademik kariyerini Wharton School’da sürdürerek 2013 yılında profesör oldu. Bilge Yılmaz, girişim sermayesi, risk sermayesi, hedge fonlar, şirket iflasları, sorunlu varlık yatırımları konularında eğitim ve araştırma faaliyetlerini yönetti. , kurumsal yönetim, hissedar hakları ve altyapı finansmanı konularında görev yaptığı Wharton School’da çalıştı. 2019’da Wharton Okulu, Harris Ailesi Alternatif Yatırımlar Programını kurdu.

Araştırma alanı olarak kurumsal finansman, alternatif yatırımlar ve politik-iktisat konularına odaklanan Yılmaz, kurumsal yönetişim, kredi derecelendirme kuruluşları, serbest fonlar, özel sermaye, menkul kıymet tasarımı, açığa satış kısıtlamaları, kurumsal iflas ve banka düzenlemeleri üzerine çeşitli makaleler yazmıştır.

İktisat alanında dünyanın en uygun üç akademik dergisinde makaleleri yayınlanmaktadır. ekonometri, Amerikan Ekonomik İncelemesiVe Politik Ekonomi Dergisigibi dergilerde yayınlandı.

Yılmaz, bir serbest fon şirketinin varlık yönetimi ve finansal teknolojiler alanında ‘start-up’ yatırımcısı olarak yer aldı. Kurumsal finans ve varlık yönetimi alanlarında uzmanlık sağlayan bir danışmanlık firmasının kurucu ortağıydı.

ABD Merkez Bankası ve birçok finans kuruluşuna danışmanlık hizmeti veren Yılmaz, çeşitli kuruluşların yönetim kurulu üyesidir.

Nisan 2021’de Türkiye’ye bir gezi için geldiğinde ülkenin durumunu gördü ve tecrübesini siyasette değerlendirmeye karar verdi. Muhalefet partileriyle görüşmeye başladı.

Görüşmelerinin ardından tarihler Ekim 2021’i gösterdiğinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in danışmanı oldu.

Akşener’in “İnşallah ekonomimizi o yönetir” şeklinde tanıttığı Bilge Yılmaz, Erhan Usta’nın küme başkan yardımcılığına atanmasının ardından 23 Aralık 2021’de DÜZGÜN Parti Ekonomi Politikaları Genel Başkanlığı’na atandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu