Haber

Gençler 19 Mayıs Coşkusunu İzmit’te Yaşattı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Festival kutlamaları gençlerin yoğun ilgi ve coşkusuna sahne oldu. Ünlü rapçi Şanışer ve Socrat St’nin sahne aldığı gecede gençlere seslenen Başkan Fatma Kaplan Hürriyet, “Görüş ve ideolojileri ne olursa olsun tüm gençler bizim geleceğimizdir. Atatürk’ün çocukları geleceğinize sahip çıkın. “

İzmit Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında gençleri İzmit Belediye Meydanı’nda buluşturdu. Merkez Bankası önünde toplanan gençler, belediye önünde hatasız yürüdü. İzmit Belediye Meydanı’nda büyük kalabalık toplanırken; kutlama programı Şanışer ve Sokrat St konseri ile taçlandırıldı. Büyük bir kalabalığın katıldığı konserde gençler bayram sevincini doyasıya yaşadı.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, gençlere seslenerek şunları söyledi:

“ÖZGÜRLÜĞE İLK ADIM”

“Atamızın, Atatürk’ün evlatlarının izinde yürüyen gençler hoşgeldiniz. İyi ki varsınız. Her milli bayramımızı sizler gibi güzel yüreklerle kutlamak ayrı bir keyif. İzmit’in coşkusu bir başka. İzmit’in milli bayram sevgisi bir başkadır. İzmit halkının Atamıza olan sevgisi ve hasreti bir başkadır.Ben şehrimle gurur duyuyorum.19 Mayıs kurtuluşun ilk adımıdır.19 Mayıs esareti hiç kabul etmeyenlerin kararlılığıdır.19 Mayıs esareti asla kabul etmeyenlerin kararlılığıdır. vatanseverlerin azmi ve tabi ki 19 Mayıs Cumhuriyet ateşinin kıvılcımıdır gözlerinizde gördüğümüz.

“ULUSAL GURURLARI KUTLUYORUZ”

“ÖNCE KENDİ İNSANIMIZ!”

Atamızın büyük emekler ve canıyla bize bıraktığı bu vatanda ne yazık ki sınırlarımız Suriyelilere açılmıştır. Ne olduğunu bilmediğimiz milyonlarca mülteci ve kaçak güzel ülkemizde bocalıyor. Gençleri haklarından mahrum ederek ülkemizin tüm kurallarından en uygun şekilde yararlanmaktadır. Gençler bu ülkede zor şartlar altında yaşamaya çalışırken, Suriyeliler bu ülkenin gençlerinin haklarını gasp ediyor. Biz ırkçılık yapmıyoruz. Ülkemizin insanı önceliğimizdir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları önceliğimizdir. Onun için önce kendi gençliğimiz, önce kendi insanımız, önce kendi geleceğimiz diyoruz.

“DEMOKRATİK HAKLARINIZI SAKLAYIN”

Elbette insani kurallar çerçevesinde Suriyelilerin ve ülkemizde kaçak olarak gençlerimizden daha rahat yaşayan insanların bir an önce ülkelerine gönderilmesi gerekmektedir. Beyler, fırsat sizin elinizde. 10 milyon sığınmacı 30 milyon olmasın, kaçaklar vatanımızı terk etsin diyorsanız tek çözüm 28 Mayıs’ta sandık başına gitmek. Lütfen demokratik hakkınıza sahip çıkın. Mutlaka o sandığa gidin. Biz demokrasi için varız. Kimsenin fikri, inancı, ideolojisi bizi ilgilendirmiyor. Biz kimseye partizan değiliz.

“GELECEĞİ BIRAKMAYIN”

Ülkede yaşayan her vatandaş, her genç bizim vatandaşımızdır. Herkese saygı duyuyoruz. Asla hakaret etmeyiz. Bizim gibi düşünmeyenleri terörist, vatan haini ilan etmeyiz. Ne olursa olsun lütfen haklarınızı koruyun. Mutlaka ama mutlaka o sandığa gidin ve oyunuzu kullanın. Geleceğine sahip ol. Tüm gençler; inançları ve görüşleri ne olursa olsun geleceğimiz. Sen bizim geleceğimizsin. Yarının kaybolmasına asla izin verme. Türkiye Cumhuriyeti evlat sahibi olsun. Sana güveniyoruz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.

Kaynak: ANKA / Spor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu