Haber

Van’da operasyon: Yer kazılarak yapılan metruk yapıda saklanan düzensiz göçmenler yakalandı

Van’da operasyon: Yer kazılarak yapılan metruk yapıya saklanan düzensiz göçmenler yakalandı

VAN – Van polisinin düzenlediği operasyonda düzensiz göçmenler ve 3 organizatör boş bir yer kazılarak yapılan metruk yapıya saklanırken yakalandı.

Van İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Edremit ilçesinde, Göçmen Kaçakçılığı ve Tecavüz ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü’ne bağlı gruplar tarafından ülkeye yasa dışı giriş yapan düzensiz göçmenlerin yakalanması ve göçmen kaçakçılığı yapan kişilerin deşifre edilmesi için operasyon düzenlendi. Etrafı branda ile çevrili boş arazinin etrafını kazarak ve üzerini ağaç kabuğuyla kapatarak inşa edilen metruk yapıda saklanan düzensiz göçmenler ile göçmenleri sınırdan getiren, barınma ve yemek sağlayan 3 zanlı hakkında soruşturma başlatıldı.

Düzensiz göçmenlerin barındığı metruk yapı yıkılarak kullanılamaz hale getirilirken, düzensiz göçmenler İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edilecek. Ülkeye yasa dışı yollardan giriş yapan düzensiz göçmenler ile düzensiz göçmenlerin ülkeye girişini organize eden kişilerin yakalanması için il genelinde çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu