Ekonomi

VİOP’ta endeks kontratı bir haftalık aradan sonra yükselişle açıldı

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP), BIST 30 endeksine dayalı Şubat vadeli işlem sözleşmesi, 5 günlük aradan sonra açılış seansında yüzde 4,9 oranında değer kazanarak 5.315,00 puana yükseldi.

Açılış seansında Şubat vadeli işlem kontratı, bir önceki normal seans kapanışına göre yüzde 4,9 artışla 5.315,00 seviyesinden işlem gördü.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 5 gün süreyle ara verilen Borsa İstanbul hisse senedi ve vadeli işlem piyasaları, bugün bir dizi önlemle yeniden açılıyor.

Geçen hafta Salı günü satış rotası izleyen endeks kontratı, normal seansı önceki kapanışının yüzde 7,5 altında 5.068,25 puandan kapattı. Akşam seansında endeks kontratı kayıplarını kısmen telafi ederek 5.115,00 puana yükseldi.

Borsa İstanbul dün yaptığı açıklamada, açılış seansında borsalarda ve Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında (VİOP) emir iptali, fiyat kötüleştirme ve ölçüm indirimine izin verilmeyeceğini, emir iptal fiyatlarına da zam yapıldığını bildirdi.

analistler, ekonomiYönetimin aldığı önlemlerin TL varlıklara olan ilgiyi artırmasının beklendiğini belirterek, Kahramanmaraş merkezli deprem haber akışının yakından takip edilmeye devam edileceğini belirtti.

Analistler, bugünün bilgi gündeminde İngiltere’de enflasyon, Euro bölgesinde sanayi üretimi, ABD’de perakende satışlar ve New York Fed imalat endeksinin öne çıktığını vurgulayarak, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Lideri Christine Lagarde’ın açıklamalarının da önemli olacağını söyledi. yakından takip edilmelidir.

Analistler, teknik olarak endeks sözleşmesindeki 5.250 puanın takviye konumunda, 5.500 ve 5.600 seviyelerinin ise direnç konumunda olduğuna dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu