Sağlık

Vücut direnci için suyu ihmal etmeyin

İSTANBUL (İGFA) –Kış aylarında yeterli sıvı alımının sağlanması sağlık açısından oldukça önemlidir.

Uzman Diyetisyen Orçun Kürüm, suyun vücudu gerektiği gibi nemlendirdiğini ve bağışıklık sisteminin aktif çalışmasına destek verdiğini belirtti.

Grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların kış aylarında daha sık görülmesi nedeniyle bağışıklık sistemini güçlendirmenin büyük önem taşıdığına işaret eden Kürüm, “Yeterli sıvı alımı aynı zamanda vücudun detoksifikasyon sürecini hızlandırır ve mukus zarlarının nemli kalmasını sağlar. Bu da virüslerin yayılmasını önleyebilir. Solunum yoluyla vücuda girdiğini, yeterli sıvı alımının aynı zamanda vücudun detoksifikasyon sürecini hızlandırdığını ve mukus zarlarını nemli tuttuğunu, “Çok miktarda su tüketmek metabolizmanın verimli çalışmasına katkıda bulunarak enerji seviyesini koruduğunu, bunun da kilo kontrolü açısından faydalı olduğunu” ifade etti. dedi.

“Masanızdan sarımsak ve zencefil eksik kalmasın”

Kış aylarında virüslerden korunmak için su içmenin yanı sıra beslenmenin de önemine vurgu yapan Orçun Kürüm, “Protein açısından zengin yumurta, baklagiller ve süt ürünlerini günlük beslenmenizde tutarlı bir şekilde bulundurmak bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Tabağınızda rengarenk sebze ve meyvelere yer açarak vitamin, mineral açısından zengin, antioksidan içeren seçimler yaparak bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz. “Özellikle C vitaminini turunçgillerden, kırmızı biberden, çilekten, E vitaminini badem, fındıktan ve vücut için gerekli olan çinkoyu kabak çekirdeği ve yoğurt içeren besinler tüketerek alabilirsiniz.” söz konusu.

Antiinflamatuar özelliğe sahip sarımsak ve zencefilin öğünlerden eksik edilmemesi gerektiğini belirten Kürüm, hastalıkların ağırlaştığı bu dönemde ek destek olarak D vitamini, probiyotik ve propolisin sistemli bir şekilde kullanılmasının bağışıklığın güçlendirilmesinin temelini oluşturduğunu belirtti.

karahallihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu